avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCI LEASING FIRMA FINANTATOARE SAU INSELATOARE?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCI LEASING FIRMA FINANTATOARE SAU INSELATOARE?

Am cumparat in leasing 3 Dacia Logan in august 2007, data de la care platesc rate, RCA si CASCO. Una dintre masini este alba dar in certificatul de inmatriculare este trecuta albastru-alb , lucru care pana acum nu m-a deranjat , in carte este alb.
Dupa 2 ani de la cumparare a trebuit sa-i fac ITP dar nu am putut fiindca masina este alba nu albastru-alb.Din 04.09.2009 de cand a expirat ITP am avut nesansa sa lovesc masina si sa-mi fie lovita in parcare.Am solicitat societatii asiguratoare sa-mi repare masina iar aceasta refuza pe motiv ca nu aveam ITP valabil la momentul evenimentului. Eu nu am avut la cunostinta acest fapt deoarece CASCO l-a facut RCI fara sa-mi aduca la cunostinta conditiile , polita fiind la RCI ca proprietar. CINE PLATESTE REPARATIA?
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 20:48, 5 Octombrie 2009
Una dintre functiile asigurarii este si cea de prevenire a producerii pagubelor.Exclude de la dezdaunarea pagubelor in conditiile in care se constata culpa asiguratului.
In ceea ce priveste inspectia tehnica,o masina care nu este intretinuta,care are probleme tehnice,prezinta riscul de a produce accidente.
In cazul dv.nu se poate retine o culpa din acest motiv.Este adevarat ca la obligatii se regaseste acest aspect,dar puteti aduce argumente in sprijinul acordarii despagubirii.
Merita sa mergeti pana la capat...conciliere,sau o actiune in instanta.Macar stiti ca ati incercat totul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casco tantelu tantelu Am cumparat o masina in leasing, si in urma unui accident de masina , pentru care eu nu am fost vinovat am descoperit ca nu am Asigurare Casco. Am in ... (vezi toată discuția)
Probleme leasing auto pyerr79 pyerr79 Buna ziua.In 2008 am facut un contract de leasing cu porsche bank. Problema 1. Sunt obligat sa platesc asigurarea rca trimisa de ei (ei fiind intermediari) cu ... (vezi toată discuția)
Rca pentru un contract de leasing cu rci leasing romania ifn calin gheorghiu calin gheorghiu Buna ziua, As dori sa-mi spuneti daca ma puteti ajuta sa lamuresc problema referitoare la incheierea RCA-ului: -in contractul de leasing am un punct in care ... (vezi toată discuția)