avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calomnie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calomnie

Buna ziua! Pot sa dau pe cineva in judecata pentru calomnie?
Cel mai recent răspuns: Simonica5 , utilizator 23:11, 7 Septembrie 2017
Sigur, Daca v-a adus daune, prin afirmatiile sale si daca puteti sa le demonstrati
Ultima modificare: Joi, 7 Septembrie 2017
AvTudor_com, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da,formuland o actiune in civil pentru atingere adusa onoarei si reputatiei dvs,in codul penal insulta si calomnia nu mai sunt prevazute si pedepsite.
Inteleg!
Totul a inceput la sedinta din consiliul profesoral. M-a acuzat, directoarea adjuncta ca am ras de dumneaei cu inca un cadru didactic. Partea interesanta este ca acest lucru i s-a spus de catre secretara in timp ce plimba pe holurile scolii. Ca ar fi vazut secretara ca tineam mana in dreptul gurii si radeam. Si a zis ca nu stia de cine radem; de ea ( secrerara) sau doamna directoare.Eu ma pregateam sa dau examen pt....nicidecum nu sa rad de oamenii care erau acolo. Nu imi vine sa cred ce se intampla. Niciodata nu mi s-a intamplat asa ceva... In fine...in consiliul profesoral ( cu 50 de cadre didactice) am fost umilita, scoasa afara din sedinta), ( sa ma duc sa o intreb pe secretara, sa imi confirme ceea ce s-a intamplat). M-a acuzat, apostrofat fara niciun drept si nicio dovada...sunt atat de suparata, nu stiu cum sa procedez, ce sa fac in aceasta situatie. Am incercat sa scurtez povestea. ( sunt un cadru didactic deburant)...
Am plans toata ziua si imi tot amintesc cum se uitau oamenii aceia la mine in timp ce ma umilea, ma apostrofa, pe nedrept directoarea cu atata lume in sala.....cum poti sa acuzi o persoana cand nu ai dovezi clare, numai pe ce crede una sau doar i s-a parut?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Umilinta, jignire şi înjosire în sistemul de învăţământ românesc teeo18 teeo18 sunt cadru didactic la o şcoală din mediul rural. Directoarea şcolii, soţie de primar, se comportă cu unele cadre didactice ca şi cum acestea ar lucra pe ... (vezi toată discuția)
Acuzatie Anayllyl Anayllyl Buna ziua! V-as ruga sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt cadru didactic. In toamna a inceput un conflict intre mine si directoare pentru niste abuzuri ale ... (vezi toată discuția)
Abuzul directorului Anayllyl Anayllyl Buna seara! Va rog sa ma sfatuiti cum ar fi bine sa procedez. Sunt profesor intr-o scoala din mediul rural. Directoarea este foarte autoritara, nu permite ... (vezi toată discuția)