avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Cum pot obține dobanda la taxa de prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Cum pot obține dobanda la taxa de prima inmatriculare

În luna decembrie 2014 , am recuperat pe cale judecătorească, toată taxa de prima inmatriculare autovehicule plătită în anul 2007. La aceasta data, se mai poate solicita și plata dobânzii fiscale de la anaf pentru perioada platii și cea a recuperării taxei respective?Mulțumesc, Danciu Paul
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 01:29, 14 Septembrie 2017
In mod normal, instanta trebuia sa va acorde si acest drept din oficiu, ca accesoriu al cererii principale. Avocatul dvs. nu a solicitat si dobanda fiscala? Am observat si eu ca instantele si ANAF-ul profita de faptul ca in cerere nu se cere expres si plata dobanzii fiscale. A intervenit prescriptia dreptului la actiune incepand cu 31.05.2013.
Adica daca am platit o taxa de poluare in septembrie 2010, astazi pierd procesul pe motiv de prescriptie?
Am vazut azi o cerere de restituire a taxelor de poluare si figureaza suma achitata plus dobanda legala pana la data achitarii. Parerea mea este sa solicitai in scris la Administratia Financiara achitarea dobanzii, iar daca refuza faceti plangere prealabila si mergeti in instanta de contencios administrativ dupa expirarea termenului de raspuns sau dupa ce primiti raspunsul dela Adm. Fin.
Ultima modificare: Joi, 14 Septembrie 2017
emil6702, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto tynatwine tynatwine Am un autoturism inmatriculat cu taxa recuperara in 2010. Doresc sa-l transcriu pe tatal meu. Se poate evita plata timbrului de mediu prin instanta cum se ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de mediu SimonaGologan SimonaGologan Buna seara Am recuperat taxa de mediu platita in noiembrie 2008, in octombrie 2013, anul trecut in februarie am data in judecata Administratia Financiara ... (vezi toată discuția)
Og nr. 40/2015 privind modificarea oug nr. 9/2013 afg afg Buna ziua. Conform OG nr. 40/2015 privind modificarea OUG nr. 9/2013 am depus la ANAF cererea tip de restituire a taxei de poluare pentru autovehicule. Eu am ... (vezi toată discuția)