avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... TVA aferent unui contract extern
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

TVA aferent unui contract extern

In cadrul contractului extern pe care il avem cu un partener din Italia am utilizat subcontractanti din aceeasi tara. Materialele neparasind tara de origine furnizorii ne factureaza si TVA. Care sunt documentele si modalitatile de a ne deschide o reprezentanta fiscala in Italia pentru a deduce acest TVA.
De asemenea care sunt documentele de care am nevoie in tara pentru a beneficia de scutirea de TVA daca subcontractanti din Italia ne vor factura materialele sau serviciile, dupa caz, dar livreaza produsele direct clientului final.
Ex.: Societatea italiana X ne factureaza materiale pe care le livreaza societatii Y, care prelucreaza materialele, factureaza serviciile prestate societatii noastre si livreaza produsul clientului final.Produsul rezultat din aceasta colaborare va fi facturat clientului final de catre societatea noastra.
In concluzie desi aceste materiale nu intra efectiv in tara si produsul rezultat in urma acestei colaborari nu paraseste tara, fiind realizat total in strainatate dar el constituie pentru societatea noastra obiectul unui contract extern deci in final export.
Cel mai recent răspuns: MIRELA BEJAN , Consultant fiscal 08:52, 3 Februarie 2006
N-am prea inteles circuitul.Cert este ca daca vrei sa consideri export trebuie sa ai o declaratie vamala in aeest sens. Daca ai doar prestari servicii pentru o firma din afara trebuie sa tii cont de prevedrile codului fiscal art.129 unde se face precizarea ca locul prestarii serviciului se considera a fi sediul firmei prestatoare in cazul in care nu exista acte doveditoare care sa ateste ca prestarea s-a facut in alta parte sau la sediul beneficiarului.Deci, in cazul in care tu persoana juridica romana, prestezi un serviciu pentruy un furnizor extern si nu ai acte doveditoare ca ai facut-o in afara tarii, ai obligatia sa colectezi tva.

Cum am precizat la inceput nu sunt sigura ca am inteles exact cazul tau.


Mirela

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract consultanta cu frima din strainatate Mirela_Iulia Mirela_Iulia As dorii sa stiu cum trebuie exprimata contravaloarea serviciilor de consultanta pe care firma mea le presteaza pentru o firma din Statele Unite, trebuie ... (vezi toată discuția)
Declaratia 390 din 2010 ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog sa ma indrumati si pe mine in urmatoarele: Sunt societate de import-export in regim de lohn.( platitor de tva in Romania) achizitionez ... (vezi toată discuția)
Facutrare cu sau fara tva prestare servicii beneficiar strain cornel_t12 cornel_t12 Buna ziua, Vreau sa stiu daca facturez CU sau FARA TVA in urmatoarele conditii: - Este vorba de prestare servicii, nu de vanzare de bunuri. Prestatorul, SRL ... (vezi toată discuția)