mi-am facut casa in curtea bunicii dar pe terenul primariei.vreau sa iau acest teren cu legea 15(indeplinesc conditiile)am fost la primarie dar mi-au spus sa-l iau in concesiune.ce sa fac?care sunt avantajele si dezavantajele in ambele cazuri? va multumesc.
Concret, doar primaria va poate spune ce acte solicita in vederea atriburii in concesiune a unui teren in baza legii 15/2003. Conditiile generale prevad obligatia ca solicitantul sa aiba intre 18-35 ani, domiciliul stabil in localitatea unde solicita terenul, depunerea unei cereri tip si a unei declaratii din care sa reaisa ca nu are in proprietate locuinta sau teren in vederea construirii unei locuinte si copiii ale actelor de stare civila. Legea permite insa primariilor sa solicite si alte acte doveditoare.
Suprafata pe care o puteti primi este de 150-300 mp la orase si 300-500 mp la comune, in functie de disponibilitati.
Folosinta terenului se atribuie pe durata existentei constructiei, nu poate fi transmisa prin acte intre vii ci doar prin mostenire si este obligatorie inceperea constructiei in termen de 1 an de la data eliberarii actelor de concesiune.