avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 15 sau concesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 15 sau concesiune

mi-am facut casa in curtea bunicii dar pe terenul primariei.vreau sa iau acest teren cu legea 15(indeplinesc conditiile)am fost la primarie dar mi-au spus sa-l iau in concesiune.ce sa fac?care sunt avantajele si dezavantajele in ambele cazuri? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:20, 3 Octombrie 2009
de ce acte am nevoie pentru legea 15?concret
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2009
carmen.i, utilizator
Concret, doar primaria va poate spune ce acte solicita in vederea atriburii in concesiune a unui teren in baza legii 15/2003. Conditiile generale prevad obligatia ca solicitantul sa aiba intre 18-35 ani, domiciliul stabil in localitatea unde solicita terenul, depunerea unei cereri tip si a unei declaratii din care sa reaisa ca nu are in proprietate locuinta sau teren in vederea construirii unei locuinte si copiii ale actelor de stare civila. Legea permite insa primariilor sa solicite si alte acte doveditoare.
Suprafata pe care o puteti primi este de 150-300 mp la orase si 300-500 mp la comune, in functie de disponibilitati.
Folosinta terenului se atribuie pe durata existentei constructiei, nu poate fi transmisa prin acte intre vii ci doar prin mostenire si este obligatorie inceperea constructiei in termen de 1 an de la data eliberarii actelor de concesiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de casa pentru tineri casatoriti ionut_alex ionut_alex Buna ziua stiu ca este o lege care prevede acordarea unui teren pentru construirea unei case tinerilor casatoriti , ce lege este ce prevede ea mai exat si la ... (vezi toată discuția)
Atribuire suprafata de teren - probleme cezarad cezarad Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca se poate cu o problema. Bunicii mele i s-a atribuit in anul 1985 de catre Consiliul Popular teren in folosinta de ... (vezi toată discuția)
Concesiune - riscuri bogdanfinante bogdanfinante am o rugaminte , stie cineva avizat ce riscuri sint la cumpararea unei concesiuni pt un teren? multumesc anticipat:O (vezi toată discuția)