avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Aplicarea legii 153/2017
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Aplicarea legii 153/2017

Buna seara! As dori sa stiu cum se aplica legea 153/2017 si pentru ce categorie de personal ? Lucrez intr-o institutie publica afla in subordinea consiliului judetean si recent am fost chemata sa semnez un act aditional prin care mi se aducea la cunostinta ca am fost reincadrata conform legii 153 /2017 dar salariu este neschimbat .In lege, pe grila , apare un alt salariu .Mentionez ca sunt incadrata ca personal contractual iar pentru colegii mei care sunt functionari publici s-au aplicat modificarile conform grilei din legea 153 /2017 .Puteti sa imi spuneti de ce se aplica legea doar pentru functionarii publici si nu si pentru personalul contractual? Lucram in acelasi loc , in aceeasi institutie dar in acest moment platiti diferit .Diferentele salariale sunt de peste 1000 de lei .Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Autism23 , utilizator 14:59, 10 Septembrie 2017
Depuneti o contestatie.

Legea 153/2017
art.37
(1) Soluționarea contestațiilor în legătură cu stabilirea salariilor de bază/soldelor de funcție/salariilor de funcție/indemnizațiilor de încadrare, a sporurilor, a creșterilor salariale, a premiilor și a altor drepturi care se acordă potrivit prevederilor prezentei legi este de competența ordonatorilor de credite.

(2) Contestația poate fi depusă în termen de 20 de zile calendaristice de la data comunicării actului administrativ de stabilire a drepturilor salariale, la sediul ordonatorului de credite.

(3) Ordonatorii de credite soluționează contestațiile în termen de 30 de zile calendaristice.

(4) Împotriva modului de soluționare a contestației persoana nemulțumită se poate adresa instanței de contencios administrativ sau, după caz, instanței judecătorești competente potrivit legii, în termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicării soluționării contestației. Instanța se pronunță de urgență și cu precădere.
Multumesc pt raspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen contestare decizie modificare salariu Bog-Ppvc Bog-Ppvc Bună ziua, în ce termen se poate contesta o decizie emisă de o instituție publică prin care s-a micșorat salariul? Pe decizie scrie termenul de 30 de ... (vezi toată discuția)
Contestare ordin de incadrare personal contractual plimbarici plimbarici Buna ziua, In luna ianuarie ca urmarea a majorarilor de 25% am primit un ordin prin care mi s-a majorat salariul de baza in care am constatat calcularea ... (vezi toată discuția)