avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Persoaná desemnatá
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Persoaná desemnatá

Am infiintat o firmá nouá de transport intern si international cu un singur camion. Sînt obligat sá angajez persoaná desemnatá cu norma intreagá sau pot so angajez cu 2 ore ????? .Vá multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:01, 10 Septembrie 2017
Ordin 761/1999
art. 1
(1) Pentru efectuarea operaţiunilor de transport rutier de marfa sau de persoane operatorii de transport vor desemna, dintre angajatii lor, una sau mai multe persoane fizice care să conduca permanent şi efectiv aceasta activitate.
(2) Persoana fizica desemnata sa conduca permanent şi efectiv activitatea de transport rutier trebuie să fie titular al unui certificat de pregatire profesionala.

Prin urmare, persoana fizica desemnata sa conduca activitatea de transport rutier poate fi angajata si cu timp partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licenta transport! Adrian46 Adrian46 Buna seara, Am infiintat o firma de transport si pentru a scoate licentele de transport trebuie neaparat o persoana angajata din firma? sau exista persoane ... (vezi toată discuția)
Licenta de transport marfuri cu camion peste 7.5 t SAVUCA SAVUCA Buna ziua, mi-ati putea spune care este procedura obtinerii licentei de transport marfuri pt camion peste 7.5 t? Citisem undeva ca trebuie sa ai in cont, un ... (vezi toată discuția)
Coordonator transport lili_lorint lili_lorint Buna ziua. Puteti sa imi spuneti daca o persoana fizica poate fi angajată part time in functia de coordonator transport? (vezi toată discuția)