avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce se intampla cu contul bancar al unui decedat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce se intampla cu contul bancar al unui decedat

Tatal meu a decedat in anul 2000. Acum am aflat ca a avut un cont bancar destul de substantial la o banca. Se mai poate intra in posesia acelei sume , cu certificatul de mostenitor? Sau s-a prescris termenul? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 14:50, 11 Septembrie 2017
Imputernicirea, daca a existat, inceteaza la momentul decesului. O data ce banca ia la cunostinta de deces, contul este blocat .
Sumele de bani sunt eliberate doar celor ce detin certificat de mostenitor
Ultima modificare: Luni, 11 Septembrie 2017
AvTudor_com, utilizator
multumesc! dar, are vreo importanta ca decesul a survenit in 2000? au trecut 17 ani de atunci
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa faceti un supliment la certificatul de mosternitor avand in vedere ca banii din contul respectiv nu au facut parte din masa succesorala la data deschiderii succesiunii. Apelati la un cabinet notarial pentru a desfasura demersuri la banca respectiva pentru a afla valoarea depozitului.
Sumele aflate in conturile bancare nu sunt supuse unui termen de prescriptie privind restutirea catre cei indrepatiti, trebuie sa aveti certificatul de mostenitor,daca nu suma nu este cuprinsa in certificatul de mostenitor trebuie sa faceti un supliment, preferabil la notarul public care a eliberat certificatul de mostenitor.
Ați mers la banca respectivă să vă interesați de situația contului?

Alte discuții în legătură

Supliment certificat de mostenitor Visco Visco Dupa decesul tatalui meu, am solicitat la notar deschiderea masei succesorale, in urma careia sa emis un certificat de mostenitor din care reiese ca eu si ... (vezi toată discuția)
Mostenitor - succesiune - conturi iesiredinindiviziune iesiredinindiviziune INTREBARE: as dori (pe baza legala dar si pe baza experientei voastre practice) sa imi raspundeti cum trebuie sa procedez practic, pe etape si cu ce documente ... (vezi toată discuția)
Depozite bancare danielanicoara danielanicoara Buna ziua, Tatal meu a decedat in 2011. Am facut succesiunea in 2012, mama este in viata dar din mai 2013 este la un centru privat pentru bolnavii de ... (vezi toată discuția)