avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Supliment certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Supliment certificat de mostenitor

Dupa decesul tatalui meu, am solicitat la notar deschiderea masei succesorale, in urma careia sa emis un certificat de mostenitor din care reiese ca eu si mama mea suntem unici mostenitori. In certificat, au fost trecute cotele din apartament care fac obiectul mostenirii si "alte bunuri mobile fara valoare economica". Mai exista un cont de banca avand pe tatal meu titular iar eu si mama mea imputerniciti, pe care nu l-am inclus in certificat, doarece la data respectiva era liber de lichiditati dar in care am inceput sa depun economii dupa aprox. 3 ani. Acum cand vreau sa extrag bani din cont, banca refuza sa-mi elibereze lichiditati, pe motiv ca in momentul decesului titularului, Imputernicitii isi pierd mandatul, si ma trimit la notar sa fac o suplimentare la succesiune in care sa fie stipulat si acest cont, desi exista in baza lor de date faptul ca toate sumele au fost depuse ulterior decesului titularului. Intrebarea mea este daca pot face la notar o suplimentare la certificatul de mostenitor in care sa fie trecut acest cont, fara specificarea sumelor, pt ca nu ar fi corect sa platesc taxe procentuale pt banii care-mi apartin exclusiv.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 12:07, 26 Martie 2010
eu zic ca puteti..depinde si de notar.. acest topic l -ati mai postat pe forum.. nu v-ati edficat atunci? reluati mereu acelasi subiect?
Tocmai ca solutia data acolo de dvs nu a functionat, functionarii bancii ramanand la fel de obtuzi, iar eu am nevoie de sugestii despre cai de rezolvare viabile in situatia data. Desi am venit cu clarificari, nu am mai primit nici un fel de raspuns de mult timp. De aceia am deschis un topic nou, vazand ca altii primesc zeci de raspunsuri la problemele lor, am sperat ca poate ma ajuta si pe mine cineva sa-mi rezolv problema .
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2010
Visco, utilizator
Puteti suplimenta oricand certificatul de mostenitor.
Incercati doar cu mentionarea conturilor si vedeti ce va zic cei de la banca.
Daca vor neaparat sa fie mentionate sumele, nu aveti ce face decat sa faceti o alta suplimentare a certificatului.

Eu alte variante nu vad, poate ne mai ajuta alti colegi.
Va trebuie o adresa de la banca din care sa rezulte ce conturi avea deschise tatal dvs. Daca cei de la banca nu va precizeaza si sumele de bani aflate in conturi atunci notarul public nu are ce sa faca decat sa elibereze un certificat suplimentar de mostenitor in care va indica numai conturile , fara a preciza ce sume de bani se afla in acele conturi!B-)
Va multumesc, domnilor Adutescu si Mihai Grigore. Asta ma ajuta enorm. Intradevar am vorbit cu juristul bancii si mi-a spus ca banca (adica in cazul acesta, dansul:(), nu are pretentia sa fie stipulat in suplimentul la certificatul de mostenitor, decat numarul contului, nu si sumele care se afla pe el. Mai ramane de vazut daca voi gasi un notar dispus sa-mi elibereze un supliment, fara sa stie ce valoare au sumele din cont.

Alte discuții în legătură

Probleme cu banca. Visco Visco Am folosit pt depozit de economii la banca, un cont deschis mai vechi, al carui titular era tatal meu, iar eu si mama mea, imputerniciti. Tatal meu a decedat, ... (vezi toată discuția)
Depozite bancare danielanicoara danielanicoara Buna ziua, Tatal meu a decedat in 2011. Am facut succesiunea in 2012, mama este in viata dar din mai 2013 este la un centru privat pentru bolnavii de ... (vezi toată discuția)
Succesiune - conturi bancare miara miara Daca o persoana are bani depusi in banca ( cu un imputernicit care poate scoate banii), dupa decesul sau acei bani revin imputernicitului sau se impart la toti ... (vezi toată discuția)