avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Refuz îmbarcare, despăgubiri
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Refuz îmbarcare, despăgubiri

In data de 6 septembrie trebuia sa zbor spre Roma cu WizzAir (cu intoarcere a doua zi inapoi in Bucuresti, cu RyanAir). Aveam locul 39F, si chiar inainte de imbarcare am fost informati ca a venit o aeronava mai mica, cu doar 30 randuri de scaune. Toti cei cu locuri 31-40(?) nu s-au putut imbarca, alternativa de zbor oferita fiind abia a doua zi (deci intalnirea mea de la Roma a picat).
Le-am scris pe mail pentru a-mi rambursa costul biletului (am platit si hotel si parcare la aeroport, degeaba).
q1 - exista sanse sa imi recuperez banii pe hotel si parcare?

Dupa 2-3 schimburi de mail-uri in care nu au mentionat nimic de compensatii, le-am spus eu ca ma incadrez la despagubiri, iar in acel moment mi-au cerut documentul primit la aeroport cu motivul refuzului imbarcarii. NU am primit nici un document, dar miercuri ajung din nou la aeroport, si cred ca as putea sa il cer.
In mod cert echipa WizzAir stie despre problema cu locurile/aeronava din acea zi.
q2 - este obligatoriu sa prezint acel document de la aeroport? nu mi-a oferit nimeni nici un document, era si dificil sa reusesti sa vorbesti cu cineva, avand in vedere ca erau 40-50 persoane nervoase care se certau cu reprezentanta WizzAir.

Multumesc.

PS: nu stiu daca am incadrat subiectul bine.
Ultima modificare: Luni, 11 Septembrie 2017
el_dorado, utilizator

Alte discuții în legătură

Drepturi pasageri zbor anulat maranos76 maranos76 Buna ziua! Am 2 săptămâni am avut o serie de probleme cu un zbor care s-a decalat si apoi a fost anulat, si as dori sa ştiu daca pot cere compensaţii de ... (vezi toată discuția)
Refuzul iesirii la frontiera (minor) vieriteiramona vieriteiramona Buna seara! In ziua de Duminica, 06.09.2015, la prezentarea in aeroportul B in jurul orei 21.00, pentru imbarcarea la zborul cu destinatia Londra (Luton), ora ... (vezi toată discuția)