avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Pot traduce si distribui o carte din engleza in romana
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Pot traduce si distribui o carte din engleza in romana

Buna ziua,
As dori sa stiu daca pot traduce si distribui o carte din engleza in romana? Cartea este despre Autocad Mechanical 2016 si vreau sa stiu daca imi trebuie drepturi de autor la ea si cum se procedeaza?
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 14:49, 15 Septembrie 2017
Trebuie sa primiti/cumparati drepturile de a publica acea carte de la cei care au publicat-o initial. Exceptie fac cartile publicate sub licenta copyleft.

Daca sunteti doar traducator, cu aceste formalitati se ocupa editorul.
Ultima modificare: Vineri, 15 Septembrie 2017
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi mecanice Undertaker Undertaker Cine poate sa imi dea si mie o definitie si caracterizare a \"drepturilor mecanice\"? Stiti cumva care este consacrarea lor legala? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Am descărcat o carte în .pdf de pe un site free și am postat-o pe facebook. ulterior mi-a fost ștearsă la cererea cuiva de la asociația editorilor din românia, era ilegal ce am făcut? mmp mmp Buna ziua De pe un site am descarcat o carte in format pdf. Se spunea ca se poate descarca gratuit. Cartea nu avea date care sa arate cine a tradus-o, cine a ... (vezi toată discuția)
Vreau să traduc în română o carte care a fost publicată ... Traducător_literar7 Traducător_literar7 Vreau să traduc în română o carte care a fost publicată în Franța. Care ar fi primii pași pe care ar trebui să îi fac? Trebuie să cer acordul ... (vezi toată discuția)