avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare nume dupa casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare nume dupa casatorie

Buna ziua.
Ce optiuni as avea sa pot lua numele sotului meu daca in momentul casatoriei am decis sa imi pastrez numele de fata?
Si daca este posibil, dupa schimbarea numelui , va trebui rectificat si certificatul de casatorie?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2017
mijipa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:19, 13 Septembrie 2017
Puteti solicita o schimbare de nume pe cale administrativa. Daca locuiti mai mult in strainatate nu va indic a recurge la acest lucru. Mai intai veti da un anunt in Monitorul Oficial, dupa primire asteptati 30 de zile termenul de contestatie. Da, dupa obtinerea deciziei de schimbare de nume, undeva dupa 3 luni de la depunerea actelor la st.civ. de la locul dvs. de domiciliu, veti solicita si obtine un nou certificat de casatorie in care veti fi trecuta la numele dupa casatorie cu numele sotului. Apoi veti obtine o noua carte de identitate, permis de conducere, etc, si alte acte.Trebuia sa cantariti lucrurile mai bine la data completarii declaratiei de casatorie pentru a evita aceste inconveniente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui dupa casatorie GheorgheIleana GheorgheIleana Buna ziua! Faptul ca intampinam o problema in ceea ce priveste schimbarea numelui dupa casatorie(eu Gheorghe si el Buca), as dori sa stiu daca exista vreo ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie in timpul casatoriei Catalina2016 Catalina2016 Buna ziua! La momentul incheierii casatoriei am cazut de comun acord cu sotul meu ca fiecare sa-si pastreze numele de dinainte de casatorie. Acum, ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea casatoriei din gibraltar in romania si schimbare nume. ancbor1183 ancbor1183 Buna ziua, Suntem un cuplu de romani casatoriti in Gibraltar in 2010. Ne intereseaza ce acte sunt necesare pentru inregistrarea casatoriei in Romania si ... (vezi toată discuția)