avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificare structură casă - fereastră pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare structură casă - fereastră pentru aerisire în lipsa acordului vecinului

Buna seara!

Va rog sa ma ajutati cu un sfat/recomandare in urmatoarea problema: am achizitionat o casa scoasa la licitatie fara a avea posibilitatea de a o vedea inainte. acum, cand am intrat in posesia sa, am ajuns la concluzia ca trebuie sa facem ceva modificari structural pentru a se plia pe nevoile noastre. printer aceste modificari se numara si realizarea unei noi ferestre pe peretele exterior al casei (mentionez ca exista deja una, dar cea noua ar fi in camera copilului, cu o distanta de 1,5-2 m intre ele).
Am fost sa vb cu vecinul, care a spus ca este de acord, asadar am pornit demersurile - am gaurit zidul si am dat comanda de fereastra. in ziua motajului, am mers la el sa ii spunem ca vom face galagie/mizerie iar el ne-a spus ca tb sa vb cu sora sa ptr ca ea este proprietar. Sora bineinteles ca nu a fost de acord.
Ne-am confruntat si am intrebat-o cu ce o deranjeaza ca mai fac o fereastra cand deja exista una. a spus ca este problema ei cu fostul proprietar si ca daca mai vrea face plangere si punem fi amendati si pentru aceea. nu inteleg de ce, in conditiile in care noi asa am cumparat casa. Poate face ceva in sensul aceasta?
Apoi I-am propus sa punem un geam mat, care doar sa se trapeze ptr ca tb sa aerisesc camera copilului. a spus ca nu este de acord, ca o facem pe riscul nostrum.
ce putem face in acest sens? va rog sa ma ajutati ca nu mai pot...

multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 20 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: pop_m , utilizator 10:13, 21 Septembrie 2017
Buna seara!
Aveti autorizatie de construire pentru modificarea in curs de executare privind fereastra exterioara?
Din pacate de abia acum am inceput demersurile ptr a depune dosarul la primarie. Deoarece noi am achizitionat casa prin licitatie, nu ne-au fost puse la indemana toate actele casei. Asadar tot procesul a fost intarziat deoarece ptr a obtine certificat de urbanism trebuie sa facem rost de copii dupa actele casei din arhiva primariei. Si totul dureaza f mult. Nici nu am stiut ca sunt necesare toate aceste demersuri si nu am inceput mai din timp ptr ca, asa cum am spus, initial primisem acordul vecinului si am crezut ca o sa ne intelegem omeneste.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar daca v-ati fi inteles omeneste cu vecinii, autorizatia de construire tot v-ar fi fost necesara. Adevarul este ca v-ati grabit un pic cand ati facut gaura in peretele exterior. Acum nu va revine decat sarcina sa intrati in legalitate cu autorizarea.
Va multumesc pentru raspuns.

Mai am o intrebare: putem fi trasi pa raspundere ptr fereastra deja existenta, despre care am inteles ca nici aceea nu ar fi fost trecuta in vreun proiect de midificare?
NU, pentru fereastra deja existenta nu puteti fi trasi la raspundere pentru ca asa ati cumparat/adjudecat imobilul, iar raspunzatori ar fi fost ex-proprietarii, si probabil ca nici ei, in anumite conditii.

Alte discuții în legătură

Fereastra lumina si aerisire pe calcan (ce fel de?) dcgdcgdcg dcgdcgdcg Salutare tuturor, Doresc sa-mi deschid un gol de fereastra pe calcan la o baie care nu are fereastra la etajul casei mele. Golul de fereastra nu poate fi ... (vezi toată discuția)
Balcon cu sticla mata spre vecin Teo.ionita Teo.ionita Buna seara ! Am achizitionat o casa care are un balcon spre curtea vecinului: balconul terminandu-se chiar la limita de proprietate. Acesta era inchis cu ... (vezi toată discuția)
Este legal geamul mat spre curtea vecinului? stefan19. stefan19. salut! urmează să-mi construiesc o casă care va fii amplasată la 1.20m de curtea vecinului. Spre curtea lui vor fii două geamuri ( geamul de la casa ... (vezi toată discuția)