legally a scris:
Hmm..discutia pe marginea acestei teme ar fi interesanta, poate o continuam dupa...
Totusi, asa cum erau ei, au creat ceva durabil.Societatea, societatile, s-au ghidat si s-au raportat la legile facute de ei. Iata cat se mai strofoaca astazi sa scoata niste coduri si la fel, ce legi de 2 lei se mai adopta astazi.
De acord ca-i interesant si as dori sa mai discutam :)
Nu neg ca nu au dat nastere la principiile de baza de drept, dar in acelasi timp nu cred ca trebuie ridicate in slavi institutiile romane care protejau interesele catorva cetateni, rezolvau situatii de drept de complexitate redusa datorita faptului ca si subiectele de drept sunt in numar redus, dar si faptul ca poti sa profiti de altii ca duci la indeplinire unele deziderate ce ar fi imposibile in alte circumstante.
Consider in primul rand ca e destul de usor sa legiferezi interesele unui numar limitat de persoane, care au un statut social superior cu siguranta financiara, decat sa trebuiasca sa reglementezi relatiile intre sute de milioane de oameni.
P.S. Scuze, dar nu m-am putut abtine sa nu dau un raspuns. Stiu ca suntem in mijlocul examenelor dar cel putin eu unul nu mai pot sa invat in orele astea...