Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
am si eu o intrebare:voi dupa ce autor invatati la drepturi reale? Eu ma gandeam la Chelaru sau la Filipescu, dar acum nu mai stiu. am vazut undeva pe forum ca era recomandat Barsan
@TAlina
nu vad de ce faci tu diferentierea asta intre admiterea la INM si cea in Barou..
profesia de avocat nu este la fel de onorabila ca si cea de magistrat? de ce ar trebui ca examenul sa fie mai usor?
eu cred ca asta e si scopul acestui "experiment".. (pe langa scopul pecuniar, evident)
la cum pui tu problema, oamenii capabili ar trebui sa mearga la INM si cei care aleg varianta facila, sa se resemneze cu avocatura..
si.. de ce sa dai la barou daca e la fel de greu ca si la INM si ai putea la fel de bine sa dai si acolo? pai.. poate pentru ca tu chiar vrei sa fii avocat!!
eu, cel putin, asa vad lucrurile.. si eu chiar vreau sa fiu avocat! nu dau la INM pt ca nu ma atrage ideea si nu mi-ar placea sa fac asta cu viata mea, nu pentru ca e mai greu examenul..
ce ma frustreaza pe mine nu e dificultatea examenului.. si faptul ca e organizat prost, e subiectiv si lasa loc unor mari nedreptati..
crede-ma, am mai dat examenul asta.. si, in contextul in care iei 4 la doua din cele cinci materii si dupa contestatie, una dintre note se tranforma in 8 (ma intreb in ce hal a putut fi corectata in prima faza lucrarea aia) si a doua nota (care intamplator era la cea mai buna lucrare a mea, si care, conform evaluarii personale dupa barem, ar fi trebuit sa fie in jur de 8-9) ramane neschimbata, ajungi sa te bucuri ca e grila.. macar o sa fie obiectiv..
si.. nu ma intelege gresit.. nici eu nu vreau subiecte grele, dimpotriva.. si.. mi-as dori si eu grila inchisa, pentru ca materia oricum e foarte multa.. dar problemele examenului astuia nu sunt la nivel de dificultate, in general.. ci la nivel de corectitudine..
iar partea cu x grile corecte la fiecare materie, mi se pare prea complicata..
ma gandeam ca poate se va opta pt o medie de peste 7 intre cele doua teste..
sa speram ca de marti, dupa consiliu, lucrurile vor fi mai clare..
voi merge si eu sapt viitoare la BB, sa ma inscriu.. si voi incerca sa aflu mai multe..
Spor!
Simplu .diferenta consta in faptul ca unii sunt platiti de stat iar ceilalati alearga dupa clientela sa poata fi platiti.