Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Eu invat dupa Florea Magureanu si am invatat bine destul de mult din carte (prima parte pana la nulitate).
NU v-as recomanda decat daca aveti chef de subliniat, organizat, colorat.
Informatia este prezentata haotic, fara o ordine clara a ideilor. De exemplu la intervenientii in procesul civil la cele 3 categorii, chemarea in judecata, chemarea in garantie, aratarea titularului dreptului la una spune la inceput de procedura efectiva de chemare, la altul la sfarsitul subcapitolului si este greu sa sistematizezi in minte informatia...
De asemenea sunt si destule greseli. Eu am editia 2008 si sunt greseli la Cauza Actiunii Civile (cauza debendi e confundata cu cauza actiunii civile.. probabil o greseala de tipar). De asemenea cauza debendi e definita drept cauza raportului juridic, raportul juridic neavand o cauza, poate continutul raportului civil - actul civil sa aiba o cauza.
Oricum mai sunt si alte greseli.
Din ce-am discutat cu avocati/profesorii mei de la facultate mi s-a recomandat fie Ioan Les, fie Tabarca.
M-am utiat pe manualul doamnei Tabarca si imi place ca e sintetizat MULT mai bine cu idei puse in ordine.
Cam astea ar fi impresiile mele.
In luna februarie se sustine examenul de admitere in Barou pentru cei definitivati in alte profesii juridice.
Mea culpa pentru : examen de primire in profesie a stagiarilor, ai dreptate, corect este examenul de primire in profesia de avocat . :">
PS:Tu nu aveai cu cine sa te certi la 1 noaptea ?X-(
O zi buna si spor la invatat!