Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Grile:
Exista legitima aparare daca:
a.atacul este indreptat asupra unui bun al celui care riposteaza;
b.atacul este verbal sau scris;
c.atacul pune in pericol grav persoana celui atacat sau interesul public.
Salut
Am luat legatura cu cineva din interior si s-ar parea ca examenul o sa fie pana la urma mutat la sfarsitul lunii octombrie, inceputul lunii noiembrie.
urmeaza ca anuntul sa fie facut oficial in maxim 2 saptamani.
acum nu se stie inca daca o sa se dea grila sau scris. sper sa se decida si acest lucru tot in maximum 2 saptamani ca sa stim dracu ce facem
luiza2008 a scris:
Grile:
Exista legitima aparare daca:
a.atacul este indreptat asupra unui bun al celui care riposteaza;
b.atacul este verbal sau scris;
c.atacul pune in pericol grav persoana celui atacat sau interesul public.
Hello! :P
Am inteles ca este grila c, si asa imi pare si mie la prima vedere.
Dar ma gandesc la urmatoarele argumente. Atacul nu trebuie sa fie indreptat doar asupra vietii, integritatii, sanatatii persoanei ci impotriva unui interes obstesc si cum zice fix Mitrache "viata, integritatea corporala, sanatare libertatea, onoarea, averea".
De asemenea Mitrache mai zice " in cazul infractiunii de furt atacul indreptat impotriva avutului nu inceteaza prin luarea bunurilor din detentia sau posesia persoanei vatamate, ci dureaza si in timpul cat hotul se indeparteaza cu lucrul furat de la locul comuniterii infractiunii, iar in timpul cat infactiunea este flagranta, apararea este necesara pentru restabilirea situatiei anterioare, pentru printerea hotului si predarea lui organelor penale".
Eu inteleg din aceste doua ipoteze ca apararea se poate indrepta si impotriva atacatorului care a indreptat atacul impotriva unor bunuri, ca obiecte al dreptului de proprietate privata, de ordine publica, averea aparatorului sau oricarei persoane.
V-as ruga sa ma lamuriti si pe mine, daca aveti timp!:">