Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
timp de 5 ani , dobandesc calitatea de avocat definitiv , cu conditia promovarii examenului de definitivat in profesia din care provin.
buna ziua!
poate cineva sa imi raspunda si mie....
am 3 ani vechime in profesia de consilier juridic si am absolvit examenul de definitivare in aceasta profesie.
pana la urma,am dreptul sa ma inscriu la examenul pt dobandirea calitatii de avocat definitiv?
iata raspunsul pt intrebarea ta,
conform noilor modificari aprobate:
art.16 alin. 1 indice 1 " cel care pana la data sustinerii examenului de primire in profesia de avocat , a indeplinit functia de judecator , procuror, notar public, consilier juridic sau juriconsult
conform noilor modificari aprobate , av stagiar tr sa urmeze cursurile i.n.p.p.a.
ce parere aveti?
Eu inteleg ca, pe langa faptul ca va trebui sa avem un avocat definitiv, unde vom fi luati ca av stagiari , mai tr sa urmam si cursurile i.n.p.p.a unde de altfel vom sustine si ex de definitivat.
Daca mai avem si cursuri de master, s-a zis cu noi ...:sorry:
interesant ......
[ link extern ]
[ link extern ] /
eu tot nu inteleg... va fi pe curti de apel, sau pe nivelul barourilor examenul......