angela tatu a scris:
Executron a scris:
Eu am predat in mai multe locatii, inclusiv la Tribunalul Bucuresti pt inscriere la INM, cu toate aceste forumulari scrise de manuta mea si toate secretarele au fost multumite.
Posibil sa gresesc in teorie, dar in practica asa vad ca stau lucrurile.
In practica, institutiile statului au la indemana o stampila mica pe care scrie: CONFORM CU ORIGINALUL. Pentru a fi valida aceasta certificare proprie a institutiei, fiecare dintre dumneavoastra trebuie sa prezinte copia/copiile documentului solicitat precum si documentul/documentele in original/originale. Unii functionari ale acestor institutii, dupa aplicarea stampilei de certificare, va pun pe dumneavoastra sa scrieti data si semnatutra, altele fac ele totul pana la capat: certifica, dateaza si semneaza. Daca prezentati copii legalizate ale documentelor nu mai este necesara aplicarea stampilei: CONFORM CU ORIGINALUL;)
Multumim mult pentru aceste explicatii/lamuriri! :):):)
Asadar,se poate ca in locul copiei/copiilor certificate sa prezint copii legalizate? In acest caz,este necesar sa am asupra mea si originalele documentelor (adeverinta provizorie,C.I.certificat nastere)?
pana la urma mai asteptam subiectele? ce parere aveti?
fkt a scris:
de o singura chestie ai nevoi daca duci legalizate ;) vro 200 ron care sa dai la notar pt legalizari ;)