Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
daca imi permiteti, o intrebare din tematica. In Statut se prevede ca Congresul extraordinar se poate convoca si de presedintele UNBR ori de cate ori e nevoie. In lege spune ca el se convoaca numai de Consiliu la cererea 1/3 din barouri. Deci cine convoaca Congresul extraordinar?
adrin a scris:
daca imi permiteti, o intrebare din tematica. In Statut se prevede ca Congresul extraordinar se poate convoca si de presedintele UNBR ori de cate ori e nevoie. In lege spune ca el se convoaca numai de Consiliu la cererea 1/3 din barouri. Deci cine convoaca Congresul extraordinar?
Eu inteleg asa:
Congresul extraordinar poate fi convocat in 3 feluri:
-de Consiliul UNBR la cererea a cel putin 1/3 din nr. total de barouri,
-de presedintele UNBR la cererea a cel putin 1/3 din nr. barouri,
-de presedintele UNBR ori de cate ori e nevoie.
Cred ca e normal ca presedintele UNBR sa poata convoca Congresul in sedinta extraordinara atunci cand apar situatii exceptionale si sunt de dezbatut probleme ce reclama o anumita urgenta, fara sa se mai astepte intrunirea numarului de necesar de cereri din partea barourilor, adresate Consiliului (care se intruneste trimestrial). Cand aceste cereri au fost adresate direct presedintelui UNBR la comisia permanenta a carei activitate o conduce, acesta este in masura sa ia cunostinta de indata de urgenta sau oportunitatea instrumentarii situatiei expuse in cereri si poate in acest mod sa convoace organul deliberativ suprem . Parerea mea...:hm:
Mi le poti trimite si mie, te rog? dana_breana@yahoo.com
Am în format electronic sintezele la penal, civil, procedură penală, organizare (2009) de la Nomina lex. Cine le doreste să-mi spună.
simonatohanean@yahoo.com
Am în format electronic sintezele la penal, civil, procedură penală, organizare (2009) de la Nomina lex. Cine le doreste să-mi spună.
simonatohanean@yahoo.com