Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
La procedura penala-recursul,trebuie invatate numai hotararile supuse recursului si efectele recursului,nu?Nu cred ca mai trebuie invatat si restul, gen: judecata recursului,motivele recursului..Cred ca daca era cazul se specifica asa cum au facut la apel.Ceva pareri?
12. Apelul: hotărâri supuse apelului, titularii apelului, termenul de apel, repunerea în termen
şi apelul peste termen, efectele apelului;
13. Recursul: hotărâri supuse recursului, efectele recursului; audierea inculpatului în recurs
în jurisprudenţa CEDO (cauzele CEDO Constantinescu vs România; Danilă vs
România şi Chiforeac vs România);
ilie.florin85 a scris:
La procedura penala-recursul,trebuie invatate numai hotararile supuse recursului si efectele recursului,nu?Nu cred ca mai trebuie invatat si restul, gen: judecata recursului,motivele recursului..Cred ca daca era cazul se specifica asa cum au facut la apel.Ceva pareri?
Citez si eu din hotararea baroului vizavi admiterea noiembrie 2010
12. Apelul: hotărâri supuse apelului, titularii apelului, termenul de apel, repunerea în termen
şi apelul peste termen, efectele apelului;
13. Recursul: hotărâri supuse recursului, efectele recursului; audierea inculpatului în recurs
în jurisprudenţa CEDO (cauzele CEDO Constantinescu vs România; Danilă vs
România şi Chiforeac vs România);
Deci, personal, sunt de acord cu tine.
Oricum eu ma concentrez acum ca mai e f. putin timp fix pe subiectele care s-au dat in tematica anilor trecuti si exista subiecte numai pe hotarari supuse recursului si efectele sale DIN FERICIRE ... eu unul m-am speriat cand am vazut cazurile in care se poate recurs... Cam multicele.. =D>
Nu stiu daca voi avea timp sa ma uit peste hotararile alea CEDO... :sorry:
luiza2008 a scris:
Iti multumim,Ayaz! :vishenka:
Pentru toti cei interesati,a aparut la editura Hamagiu legislatia profesiei de avocat actualizata 15 octombrie 2010.;)
[ link extern ]
O carte foarte utila, multumim.
Spor la invatat