quiras a scris:
suny a scris:
Inca am probleme cu legea 51...
Ca forma de exercitare a profesiei... mai e valabila si Societatea profesionala cu raspundere limitata?
NU !
Era la art.5 ind1 si acesta a fost abrogat !
Suny nu dispera !
Este chiar pe unbr.ro !
[ link extern ]
Eu am de pe legis legea actualizata din mai 2010 si apare la art.5^1 SPRL. Prin faptul ca s-au suspendat prevederile oug 159 nu inseamna ca au fost abrogate prevederile legii referitoare la SPRL, ci acestea au revenit la forma anterioara modificarii prin oug 159.
"ART. 5^1
(1) Societatea civilă profesională cu răspundere limitată se constituie prin asocierea a cel puţin 2 avocaţi definitivi şi aflaţi în exerciţiul profesiei, are personalitate juridică şi patrimoniu propriu. Aporturile asociaţilor la capitalul social pot fi în industrie, în bani sau în natură, reprezentat de activitatea profesională, inclusiv aportul de clientelă. Capitalul social al societăţii este reprezentat de părţi sociale transmisibile şi negociabile şi este de cel puţin echivalentul în lei al sumei de 10.000 euro.
Transmiterea părţilor sociale se poate face numai către avocaţi aflaţi în exerciţiul profesiei. Activitatea profesională se realizează de către avocaţii asociaţi, avocaţi colaboratori şi avocaţi salarizaţi. Avocaţii care îşi exercită profesia în cadrul societăţii civile profesionale cu răspundere limitată îşi angajează răspunderea profesională numai în limitele capitalului social subscris şi vărsat.
(2) Dobândirea personalităţii juridice a societăţii civile profesionale cu răspundere limitată are loc la data înregistrării la barou a deciziei emise de către consiliul baroului în a cărui rază teritorială se află sediul ei principal.
(3) Societăţile civile profesionale cu răspundere limitată sunt supuse regimului impozitării pe profit.
-----------
Art. 5^1 a revenit la forma anterioară ORDONANŢEI DE URGENŢÃ nr. 159 din 12 noiembrie 2008, publicate în MONITORUL OFICIAL nr. 792 din 26 noiembrie 2008 prin respingerea acestui act normativ de către LEGEA nr. 81 din 6 mai 2010, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 300 din 10 mai 2010.