avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Consum de marijuana
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Consum de marijuana

Am fost prins cu aproximativ 0.2 grame iarba la inceputul lunii iulie. Am fost dus la sectie, unde am cooperat in totalitate. Inca nu am fost sunat de procuror si nici nu am primit citatie. Dupa 2 luni, am fost prins din nou cu aproximativ 0.7 grame de iarba, dupa care a urmat aceeasi procedura, cooperand in totalitate. Am varsta de 19 ani, alte andecedente nu mai am. Ma gandesc ca la primul caz o sa primesc o amenda administrativa, fiind prima abatere, insa nu stiu cat de grava este a 2-a abatere... La ce sa ma astept? Un avocat ar putea remedia situatia? Care este cea mai usoara pedeapsa pe care o pot primi?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Septembrie 2017
abcdefg098, utilizator
Cel mai recent răspuns: abcdefg098 , utilizator 12:12, 15 Septembrie 2017
In primul rand aveti grija sa nu se mai intample si a treia oara.
Degeaba cooperati daca o tot comiteti...

Ati putea avea sanse sa scapati de o condamnare penala dar aveti grija la a treia oara.
Sunt mai multe aspecte de analizat in cazul dvs. pentru ca avocatul sa va gandeasca o aparare eficienta si sa iesiti cu bine din aceasta situatie.
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Amenda administrativa nu este prevazuta ca sanctiune, de noul Cod penal.

Se poate dispune renuntarea la urmarire penala, in etapa de urmarire penala , daca se apreciaza ca nu exista un interes public in continuarea judecatii fata de dumneavoastra, avand in vedere pozitia procesuala manifestata , conduita de recunoastere a faptei imputate, pericolul social concret pe care il prezinta fapta, urmarea imediata a infractiunii, scopul savarsirii faptei ,mobilul acesteia.

Se poate dispune prestarea unei activitati neremunerate in folosul comunitatii.

Solutia de renuntare la urmarirea penala este confirmata de instanta de judecata.

Odata trimis in judecata , instanta de judecata poate dispune renuntarea la aplicarea pedepsei.

De asemenea, se poate dispune amanarea aplicarii pedepsei, conform art. 83 din CODUL PENAL, care nu reprezinta o forma de condamnare.

Va fi instituit un termen de supraveghere , de 2 ani, in care veti avea de indeplinit anumite masuri de supraveghere ori obligatii.

Amanarea aplicarii pedepsei nu atrage interdictii, decaderi ce rezulta din condamnare.

Se poate aplica o amenda penala, ce reprezinta antecedent penal.

Sanctiunea cea mai severa, in opinia mea, reprezinta suspendarea sub supraveghere, conform art. 91 din Codul penal.

Daca exista acordul dumneavoastra, puteti fi inclus intr-un program de consiliere, conduita ce va fi avute in vedere de procuror sau instanta.

Marijuana (nigella sativa ) reprezinta un drog de risc, cantitatea detinuta este mica, insa ati mai fost prins inca o data detinand aceasta substanta psihotropa.

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Ioana Stoica a scris:

Amenda administrativa nu este prevazuta ca sanctiune, de noul Cod penal.

Se poate dispune renuntarea la urmarire penala, in etapa de urmarire penala , daca se apreciaza ca nu exista un interes public in continuarea judecatii fata de dumneavoastra, avand in vedere pozitia procesuala manifestata , conduita de recunoastere a faptei imputate, pericolul social concret pe care il prezinta fapta, urmarea imediata a infractiunii, scopul savarsirii faptei ,mobilul acesteia.

Se poate dispune prestarea unei activitati neremunerate in folosul comunitatii.

Solutia de renuntare la urmarirea penala este confirmata de instanta de judecata.

Odata trimis in judecata , instanta de judecata poate dispune renuntarea la aplicarea pedepsei.

De asemenea, se poate dispune amanarea aplicarii pedepsei, conform art. 83 din CODUL PENAL, care nu reprezinta o forma de condamnare.

Va fi instituit un termen de supraveghere , de 2 ani, in care veti avea de indeplinit anumite masuri de supraveghere ori obligatii.

Amanarea aplicarii pedepsei nu atrage interdictii, decaderi ce rezulta din condamnare.

Se poate aplica o amenda penala, ce reprezinta antecedent penal.

Sanctiunea cea mai severa, in opinia mea, reprezinta suspendarea sub supraveghere, conform art. 91 din Codul penal.

Daca exista acordul dumneavoastra, puteti fi inclus intr-un program de consiliere, conduita ce va fi avute in vedere de procuror sau instanta.

Marijuana (nigella sativa ) reprezinta un drog de risc, cantitatea detinuta este mica, insa ati mai fost prins inca o data detinand aceasta substanta psihotropa.

ce inseamna suspendarea sub supraveghere mai exact?(pe internet am gasit doar conditiile)
o sa ma impiedice sa ma angajez? este cumva vorba despre arest la domiciliu? cat de grava este amenda penala?(apare cumva in cazier, repet, ma impiedica sa ma angajez?)(multumesc pentru raspuns)
abcdefg098, utilizator
ce inseamna suspendarea sub supraveghere mai exact?(pe internet am gasit doar conditiile)

Inseamna ca veti fi condamnat la o pedeapsa pe care nu o sa o executati in regim de detentie, dar o sa trebuiasca sa respectati pe durata unui termen de supraveghere anumite masuri si sa executati anumite obligatii.
Cititi art. 91 c.p. si urm.
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Da, amenda penala apare in cazier de la ramanerea definitiva a condamnarii

Este stearsa dupa trecerea a 2 ani de la plata integrala, ca urmare a reabilitarii de drept
AvTudor_com, utilizator

Alte discuții în legătură

Inchisoare - detinere cannabis TilviuSiberiu TilviuSiberiu O persoana condamnata definitiv la 1 an inchisoare cu suspendare este gasita cu o cantitate de 0.5 grame de canabis asupra sa, inainte de terminarea perioadei ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan AlexMan92 AlexMan92 Ajutoor..Am fost prins cu alcoolemie de 0.43 in aerul expirat.Am fost dus la UPU pt recoltarea probelor de sange.Mentionez ca am fost oprit de politie dupa ce ... (vezi toată discuția)
Cazierul si amenda penala ContSters362639 ContSters362639 in cazul unei amenzi penale,se va pata cazierul? si in cat timp se va sterge ? (vezi toată discuția)