avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Latratul cainelui (pe timpul zilei)
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Latratul cainelui (pe timpul zilei)

Buna ziua.

Am un caine ce are varsta de 3 luni jumatate. Il am deja de o luna si un pic.

Cainele incepe sa latre doar cand este lasat singur acasa, pe timpul zilei, in cursul saptamanii. E lasat singur de la ora 7:00 pana pe la 15:00, maxim.

I-am achizitionat de doua zile o zgarda anti-latrat cu electrosocuri, pentru a-l dresa.

Problema mea sunt vecinii. Acesti vecini, din primele cinci minute de latrat (cainele acum, cu zgarda, nu latra mai mult de cateva zeci de minute, MAXIM, dupa care se opreste), ma suna, ma ameninta ca suna la politie, la protectia animalelor (asta pentru ca "plange cainele"). De asemenea, sperand ca nimeresc si ei un timp, spun ca animalutul plange de ore bune, dar punand un alt vecin sa asculte, e liniste, sau eu sunt plecat abia de cateva minute si spun aceasta aberatie, urmata de respectivele amenintari. Sa nu mai spun ca mi-au spus sa-l dau, ca imi gasesc ei unde sa-l dau.

Intrebarea mea este, in ce termeni legali "se incadreaza" comportamentul cainelui, dar si aceste amenintari ale vecinilor. Acest caine este o rasa ce poate fi de paza. Iar latratul cainelui va disparea dupa maxim o luna, cand intelege cu exactitate ce face zgarda antilatrat.

Pot fi amendat? Chiar pot suna la protectia animalelor si sa patesc ceva?
Ceea ce fac ei se poate numi hartuire?

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: vizcatalin , utilizator 11:54, 13 Septembrie 2017
In conditiile in care vecinii,deranjati de cainele dv,sesizeaza oficial autoritatile ,iar acestea confirma sesizarea,puteti fi sanctionat
Nu poate fi vorba despre hartuire in conditiile in care factorul generator al nemultumirilor provine exclusiv de la dv
ynocentta a scris:

In conditiile in care vecinii,deranjati de cainele dv,sesizeaza oficial autoritatile ,iar acestea confirma sesizarea,puteti fi sanctionat
Nu poate fi vorba despre hartuire in conditiile in care factorul generator al nemultumirilor provine exclusiv de la dv


La fel de bine vecinii spun ca animalulutul latra ore bune, iar el se opreste dupa maxim o jumatate de ora.

S-a oprit si dupa 5 minute, iar ei tot au sunat si au spus ca latra de o jumatate de ora si inca o face, iar saracutul dormea.

Cand le este spus ca noi cunoastem defapt cat timp a latrat si cum este acum, raspund cu "Da, intradevar acum nu se mai aude latratul" si "Nu am apreciat bine timpul".
Ultima modificare: Miercuri, 13 Septembrie 2017
vizcatalin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. am un câine labrador are 1 an jumate , latră undeva ... Maria@91 Maria@91 Buna seara. Am un câine labrador are 1 an jumate , latră undeva la 1 ora 2 maxim pe zi dar nu în continuu când trec pisici ,alți câini sau se joacă ... (vezi toată discuția)
Cand te poate amenda politia pt latratul cainelui? Ale.xa Ale.xa Locuiesc la bloc in Bucuresti si in unele weekenduri am grija de cainele parintilor mei. Cand ei pleaca amandoi de acasa il aduc la mine in apartament. Am fost ... (vezi toată discuția)
Bună ziua . am un cățel de talie mica de 1 an și 3 luni . ... Claudia12456 Claudia12456 Bună ziua . Am un cățel de talie mica de 1 an și 3 luni . In ziua când m-am mutat in apartament cățelul meu a lătrat 20 de minute fara oprire că era ... (vezi toată discuția)