Buna ziua!Locuiesc la parterul unui bloc(din.jud.Calarasi),care nu prezinta asociație de proprietari.Subsolul blocului este in permanenta inundat,aceasta ducând la deteriorarea progresivă a structurii de rezistenta a blocului.Am incercat sa.i conving pe ceilalti proprietari de apartamente sa executăm lucrari de reparatii la subsolul blocului printr.o firma autorizată,dar nu am reusit sa ajungem la nicio intelegere.Spuneti.mi,va rog,cum trebuie procedat pt.a reusi sa.i conving pe ceilalti colocatari sa.si asume obligatia de a pune bani in vederea evacuării apei si a repararii instalatiilor din subsol,acesta facand parte din proprietatea comuna.Cu mulțumiri....
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Aveti 2 variante
Fie demarati procedura de infiintare asociatie de proprietari ,care urmeaza sa administreze sa intretina si sa repare partea comuna de constructii si de instalatii din imobilul de locuit in comun,costurile aferente reparatiilor urmand sa fie repartizate tuturor proprietarilor-este varianta cea mai favorabila ca si timp de realizare
Fie actionati in instanta proprietarii in temeiul disp cod civil vis-a-vis de participare intretinere si reparatii parti comune imobil-varianta care implica stress,timp alocat in instanta
Taierea tevilor
alpinist
Locuim intr-un bloc in care nu mai suntem bransati la conductele de caldura de la cet de 10 ani...intrebarea este.:..putem taia tevile de caldura din subsolul ... (vezi toată discuția)