avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Registru de evidenta fiscala si registrul jurnal
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Registru de evidenta fiscala si registrul jurnal

Buna seara,

Am o mica problema si as vrea sa ma lamureasca si pe mine cineva cum trebuie sa procedez.

Am gasit un articol in Codul Fiscal cu privire la obligatia persoanelor juridice platitoare de impozit pe profit sa achizitioneze un Registru de Evidenta Fiscala in termen de 30 de zile de la infiintare. Eu am toata contabilitatea tinuta in Saga, este nevoie sa achizitionez acel registru sau este ok cu ce se genereaza din program? Eu abia acum am aflat de acest lucru si au trecut mai bine de 30 de zile...

Inca o intrebare referitoare la Registrul Jurnal, este absolut necesar sa mi-l achizitionez sau este ok in format electronic? Am tot cautat sa-l cumpar si parca a intrat in pamant ca nu l-am gasit nicaieri.
Va multumesc,
Florina
Cel mai recent răspuns: JUNC LAURA ADRIANA , Contabil 20:32, 9 Octombrie 2009
Nu trebuie sa achizitionati Registru de Evidenta Fiscala , trebuie doar sa-l listati o data la trei luni , adica atunci cand faceti calculul impozitului pe profit .

Registrul Jurnal trebuie sa-l listati , nu este nevoie sa-l achizitionati .

Va dati seama ce greu era daca scriati de mana registrul jurnal ?
Conform OMFP 870 / 2005 contribuabilii inregistrati ca platitori de impozit pe profit pot tine registrul de evidenta fiscala in forma electronica daca se respecta conditiile prevazute la lit. G si H din anexa nr. 1 la OMFP nr. 3512 / 2008 privind registrele si formularele financiar-contabile.



In registrul jurnal se trece total rulaj,luna respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru de evidenta fiscala marina_marina marina_marina buna ziua, lucrez cu SAGA si exista in acest program Registru de evidenta fiscala care sta la baza calcularii impozitului pe profit. Mai este necesar ... (vezi toată discuția)
Din saga pot sa listez registru de evidenta fiscala? bgeorgeta bgeorgeta daca lucrati cu SAGAva rog sa-mi spuneti daca pot sa listez Registru de evidenta fiscala MULTUMESC FRUMOS! (vezi toată discuția)
Registru jurnal cumparat de la adm fin. aida1 aida1 Pana acum la registru jurnal am tiparit doar formularele date de SAGA. Ar trebui sa le transcriu si-n tipizatul pe care l-am cumparat de la Adm. fin. sau este ... (vezi toată discuția)