avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosar

Buna ziua,am si eu o intrebare:am un dosar in instanta,termenul de judecata este pe data de 12 octombrie,eu sunt prezenta ca reclamant,problema mea este ca avocatul nu imi mai rapunde,pot eu sa ma reprezint singura si sa iau dosarul din instanta?copia lasata de avocat cand a depus dosarul?sau ce as putea sa fac in cazul asta?Multumesc
Cel mai recent răspuns: elian c , utilizator 23:21, 21 Septembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti merge la arhiva instantei si puteti solicita studierea dosarului si efectuarea de copii de pe actele de la dosar (necesita cerere scrisa). Nu veti putea lua fizic dosarul din instanta, odata investita instanta urmand a se pronunta in functie de ce va constata in raport de ce s-a solicitat.

Daca nu gasiti un avocat pana la primul termen (eventual cu cel putin o saptamana inainte de primul termen) va puteti prezenta la termenul din data de 12 octombrie si sa solicitati Instantei amanarea cauzei si acordarea unui nou termen, pana la care sa va puteti angaja un avocat (chiar daca sunteti reclamantul).

Va propun sa specificati si ce doriti sa faceti, respectiv (i) sa obtineti solutionarea dosarului sau (ii) sa renuntati la judecarea dosarului (ultim caz in care puteti sustine asta personal, chiar la termenul din data de 12.10).
D-le Andrei, dupa NCPC nu se mai acorda termen pentru angajare de aparator, decat daca judecatorul considera ca e absolut necesar.

elian c a scris:

D-le Andrei, dupa NCPC nu se mai acorda termen pentru angajare de aparator, decat daca judecatorul considera ca e absolut necesar.


Dle Elian,

Daca judecatorul considera ca este absolut necesar in raport de multe aspecte (inclusiv pregatirea juridica a clientului si/sau lipsa acesteia). In speta, avocatul a "disparut" in mijlocul unei proceduri, lasand chiar un coleg in dificultate, cu atat mai mult o persoana care nu este nici jurist.

In fine, avand in vedere situatia de fapt este posibil sa ii fie acordat un termen, acesta fiind scopul mesajului meu, acela de a-i oferi o potentiala solutie, fara a o trimite la dosar pentru a gasi singura motive (de procedura) de a obtine amanarea cauzei.
Da,amanarea nu este o solutie clar,voiam sa stiu daca ma pot prezenta singura sa termin cat mai repede cu aceasta problema!Ma interesa daca pot sau nu si sa nu ma trezesc atunci ca ma trimite acasa :)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnue Andrei, aici se aplica raspunsul rabinului din Vaslui. Si dumneavoastra aveti dreptate. Dar... daca urmatoarea sedinta de judecata este pe 12 octombrie, ce temen de angajare un nou aparator se mai poate solicita, cand aceasta lipseste la data de 20 septembrie? Da, poate sa invoce acordarea unui nou termen daca angajatoarea avocatului sustine ca nu stie de ce nu s-a prezentat avocatul la acea sedinta.

Alte discuții în legătură

Cerere de amanare a cauzei ContSters149882 ContSters149882 Salutare! Am si eu nevoie de un sfat.. Am un proces pe 26 Martie 2012, am primit citatia acum cateva zile. Insa nu pot ajunge, abia m-am angajat si nu pot ... (vezi toată discuția)
Citatie judecatorie helpdr helpdr buna dimineata, v-as ruga sa ma ajutati cu un raspuns : intr-un proces civil am primit o citatie de la judecatorie emisa pe data de 11 mai pentru 28 octombrie ... (vezi toată discuția)
Cerere nesolutionata de instanta aidu aidu La primul termen, am solicitat prin raspunsul la intampinare urmatoarele: Solicit respingerea tuturor sustinerilor intimatei, din intampinare si alte ... (vezi toată discuția)