avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... citatie judecatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

citatie judecatorie

buna dimineata, v-as ruga sa ma ajutati cu un raspuns : intr-un proces civil am primit o citatie de la judecatorie emisa pe data de 11 mai pentru 28 octombrie 2010.
Mi-am angajat un avocat care este in concediu pana pe data de 20 iulie 2010. Ieri , 10.06.2010 pentru acelasi proces a venit o noua citatie pentru 16.06.2010, daca scad sambata si duminica nu sunt nici cinci zile lucratoare pana la noul termen.De mentionat ca partea adversa este un cunoscut avocat penalist din Romania, care cu siguranta a intervenit cum se obisnuieste in aceasta tara, si din octombrie a reusit sa faca iunie. Cum procedez va rog unde avocatul are toate inscrisurile ? Pot eu sa cer luni prin depunere scrisa amanare sau pastrarea termenului initial ?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 08:35, 12 Iunie 2010
Mergeti in instanta si solicitati o amanare.
Termenele se pot preschimba printr-o simpla cerere. Nu are importanta daca avocatul este renumit sau nu.
Pastrarea termenului intial nu il putei cere, deoarece cu siguranta instanta a dispus schimbarea termenului initial, insa fie depuneti cerere pentru angajare aparator in situatia in care delegatia avocatului dvs. nu se afla deja la dosar, fie contactati avocatul ales sa depuna o cerere de amanare a cauzei insotita de dovada eliberata de barou ca este lipsa de profesie pana in 20.07.2010.
Indiferent de calea pe care o veti adopta petnru a obtine amanarea, e bine sa fiti prezenta la acest prim termen.
Nu este obligatorie prezenta dv. in fata instantei la termenul din 16.06.2010, dar va recomand sa depuneti pe fax cu confirmare de primire, personal la grefa instantei sau prin posta cu confirmare de primire (daca va ajunge la instanta pana la termen...), o cerere de amanare a cauzei din care sa rezulte: instanta, nr. de dosar, termenul de judecata, numele dv. si al reclamantului si faptul ca ati primit citatia initiala pentru termenul din octombrie si ca, apoi ati primit o noua citatie pentru termenul din iunie, cu mai putin de 5 zile inaintea termenului de judecata. Veti mentiona si faptul ca ati angajat un avocat care se va prezenta pentru termenul din octombrie, astfel ca veti solicita acordarea unui nou termen de judecata pentru a fi asistata de avocat.
Instanta nu poate respinge cererea dv. de amanare a cauzei deoarece trebuie sa va respecte dreptul la aparare, cu atat mai mult cu cat a fost stabilit initial un alt termen de judecata.
Presupun ca reclamantul a depus o cerere de preschimbare de termen care se va solutiona la data de 16.06.2010 dara, daca solicitati termen nu are cum sa nu va admita cererea. ;)
Trebuie neapatara sa depuneti o cerere de amanare ...si apoi avocatul ales stie ce are de facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala mariaba mariaba Mi-a fost ridicata masina parcata intr-o zona discutabila in ce priveste legalitatea. Am achitat taxele de recuperare a masinii si amenda. Am facut ... (vezi toată discuția)
Termene pe fond funciar LUNCANU IONEL LUNCANU IONEL Buna ziua, Sunt implicat intr-un proces de fond funciar, conform legii 247 titlul XIII, in faza recursului dupa rejudecare. Termenul depunerii recursului ... (vezi toată discuția)
Buna, imi poate spune cineva care este termenul? mely_mely16 mely_mely16 as vrea sa stiu la care termen de judecata trebuie sa ma prezint 03.02.2014 Ora estimata: 8:00 Complet: Complet P3 Tip solutie: Termen ... (vezi toată discuția)