avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara dupa 18 ani se plateste catre mama ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara dupa 18 ani se plateste catre mama sau copil?

Conform unei hotarari judecatoresti pensia alimentara se plateste intr-un cont. Pana la 18 ani contul este aferent mamei copilului. Dupa 18 ani se poate plati direct copilului major? Este necesara o noua hotarare judecatoreasca pt aceasta?
Va multumesc,
Ultima modificare: Marți, 19 Septembrie 2017
geologicon, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:27, 13 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Extras dintr o hotarare civila

"Prin urmare, deși textul art. 499 alin. 3 Noul Cod civil nu face distincție între formele de învățământ ale cursurilor pe care până la împlinirea vârstei de 26 de ani le continuă cel devenit major, astfel încât concluzia este că și în cazul învățământului la distanță părintele datorează pensie,"

[ link extern ]

[ link extern ]
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Ioana Stoica a scris:

Extras dintr o hotarare civila

"Prin urmare, deși textul art. 499 alin. 3 Noul Cod civil nu face distincție între formele de învățământ ale cursurilor pe care până la împlinirea vârstei de 26 de ani le continuă cel devenit major, astfel încât concluzia este că și în cazul învățământului la distanță părintele datorează pensie,"

[ link extern ]

[ link extern ]

Eii...asteptam RILurile si ICCJul. Un tata de peste 18 ani e obligat sa plateasca intretinere CHIAR DACA NU ARE UN ANGAJAMENT, considerandu-se, nu-i asa?, ca are posibilitatea de a dobandi venituri. Pai tanara...cu invatatamantul la distanta....nu e judecata la fel? Ma rog...daca nu stii sa te aperi...o furi de la instante!

In prima sentinta...nu a fost nicio lege! Pur...iarmaroc! Ca tatal, legal, trebuia sa dea 470, instanta de fond a dat..din ochi 400, tatal a facut recurs cum ca e de acord la 200 si a ramas...un 250...si ptr varza si ptr capra! Rusinica, cam...

asaofi, utilizator
Fica mea are 21 ani studiaza dar si lucreaza ca politist ,cat timp trebuie sa ii platesc pensia alimentara. Multumesc
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă lucrează și se auto-întreține, nu trebuie să-i plătiți nimic.
Îi dați bani doar dacă vreți, în cazul că aveți o relație de comunicare și bună înțelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere dodorel62 dodorel62 Buna ziua . Eu am de achitat o pensie de intretinere si in hotararea pronuntata de judecatorie trebuie sa platesc aceasta suma pana cand fiul meu termina ... (vezi toată discuția)
Obligativitate plata pensie intretinere copil major whitesand whitesand Buna seara,as dori sa aflu daca in cazul in care copilul meu care este major (a implinit 18 ani acum 3 luni)nu a frecventat scoala,el terminand de abia acum la ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere după 18 ani Lauragurytu@gmail.com Lauragurytu@gmail.com Buna ziua..dacă copilul împlinește 18 ani si este elev în cls xi la scoala specială cine depune cererea de prelungire a pensiei de intretinere el sau pot ... (vezi toată discuția)