avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesirea din indiviziune

Tatăl meu a moștenit un apartament într-o vilă de la o rudă. Restul de trei apartamente au alți proprietari. După câțiva ani tata a murit, s-a făcut succesiunea care arată așa: 3/8 fiica, 3/8 fiul, 2/8 soția (mama). Fratele și mama se folosesc de apartament, eu nu locuiesc acolo și nu beneficiez de nimic. Ce pot face pentru a-mi obține dreptul care l-am dobândit prin certificatul de moștenitor ? Menționez că mama și fratele nu vor să-mi dea partea pe cale amiabilă. Doresc un avocat din oficiu și nu știu unde să mă adresez sau un avocat pe care să-l pot plăti după terminarea procesul deoarece am un copil cu vârsta de 5 luni și trăim din indemnizație. Menționez că nu mă interesează imobilul și doresc despăgubirea bănească. Vă rog să mă îndrumați pentru pașii ce trebuie să-i fac pentru a dobândi ceea ce mi se cuvine. București. Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Septembrie 2017
Maverick77, utilizator
Cel mai recent răspuns: Maverick77 , utilizator 10:26, 20 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa ii actionati in instanta pentru iesire din indiviziune, ulterior punerea in executare a hotararii judecatoresti definitive.
Știu acest lucru. Mă interesează ce trebuie să fac pentru un avocat din oficiu sau dacă este un avocat dispus să mă apere și să-i plătesc serviciile când se termina procesul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune Maverick77 Maverick77 Tatăl meu a moștenit un apartament într-o vilă de la o rudă. Restul de trei apartamente au alți proprietari. După câțiva ani tata a murit, s-a făcut ... (vezi toată discuția)
Proces succesiune mostenitori janetcanada janetcanada Buna ziua tuturor ! Ma numesc Janet si am mare nevoie de ajutorul dvs . Ma bucur tare mult ca am gasit acest forum , altfel nu stiu cum as gasi raspuns la ... (vezi toată discuția)
Succesiune intre mama si frati c500 c500 Am deschis o succesiune impreuna cu mama mea si cu sora mea,noi mai avem un frate .Tata a murit dar inainte sa moara ia cumparat fratelui meu un apartament iar ... (vezi toată discuția)