avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesirea din indiviziune

Tatăl meu a moștenit un apartament într-o vilă de la o rudă. Restul de trei apartamente au alți proprietari. După câțiva ani tata a murit, s-a făcut succesiunea care arată așa: 3/8 fiica, 3/8 fiul, 2/8 soția (mama). Fratele și mama se folosesc de apartament, eu nu locuiesc acolo și nu beneficiez de nimic. Ce pot face pentru a-mi obține dreptul care l-am dobândit prin certificatul de moștenitor ? Menționez că mama și fratele nu vor să-mi dea partea pe cale amiabilă. Doresc un avocat din oficiu și nu știu unde să mă adresez sau un avocat pe care să-l pot plăti după terminarea procesul deoarece am un copil cu vârsta de 5 luni și trăim din indemnizație. Menționez că nu mă interesează imobilul și doresc despăgubirea bănească. Vă rog să mă îndrumați pentru pașii ce trebuie să-i fac pentru a dobândi ceea ce mi se cuvine. București. Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Septembrie 2017
Maverick77, utilizator
Cel mai recent răspuns: Maverick77 , utilizator 10:26, 20 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa ii actionati in instanta pentru iesire din indiviziune, ulterior punerea in executare a hotararii judecatoresti definitive.
Știu acest lucru. Mă interesează ce trebuie să fac pentru un avocat din oficiu sau dacă este un avocat dispus să mă apere și să-i plătesc serviciile când se termina procesul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune Maverick77 Maverick77 Tatăl meu a moștenit un apartament într-o vilă de la o rudă. Restul de trei apartamente au alți proprietari. După câțiva ani tata a murit, s-a făcut ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire cind unul din mostenitori refuza costintanase_ro costintanase_ro Buna seara: Am citeva intrebari care sper sa pot fi lamurite. Dupa decesul mamei, am mostenit un apartament cu doua camere. Mostenitorii legali sint eu, ... (vezi toată discuția)
Succesiune intre mama si frati c500 c500 Am deschis o succesiune impreuna cu mama mea si cu sora mea,noi mai avem un frate .Tata a murit dar inainte sa moara ia cumparat fratelui meu un apartament iar ... (vezi toată discuția)