avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesirea din indiviziune

Tatăl meu a moștenit un apartament într-o vilă de la o rudă. Restul de trei apartamente au alți proprietari. După câțiva ani tata a murit, s-a făcut succesiunea care arată așa: 3/8 fiica, 3/8 fiul, 2/8 soția (mama). Fratele și mama se folosesc de apartament, eu nu locuiesc acolo și nu beneficiez de nimic. Ce pot face pentru a-mi obține dreptul care l-am dobândit prin certificatul de moștenitor ? Menționez că mama și fratele nu vor să-mi dea partea pe cale amiabilă. Se poate, în tribunal, cere sigilarea apartamentului până la soluționarea litigiului, deoarece ei spun că o să-l pună la vânzare de ochii lumii , dar nu vor fi de acord cu niciun preț, și, implicit... eu nu voi obține nimic ? Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Ultima modificare: Marți, 18 Iulie 2017
Maverick77, utilizator
Cel mai recent răspuns: Consuela Scarlat , Avocat 15:49, 18 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa solicitati in instanta iesirea din indiviziune, atribuirea bunului catre dumnealor , cu obligarea acestora sa va plateasca sulta
Și dacă ei susțin că nu au banii necesari sau nu vor acest lucru... Ce metode există pentru a aplica legea ? Din această cauză am spus și de sigilarea apartamentului. Ca o măsură de constrângere... Mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 18 Iulie 2017
Maverick77, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă dânșii nu vor sa vândă , singura varianta este sa solicitați în instanta ieșirea din indiviziune și obligarea acestora sa va plătească sulta. Dacă nu vor avea banii pt sulta li se va pune sechestru pe imobil.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca dumnealor nu doresc imobilul, sau sustin ca nu au bani sa dea sulta, instanta poate dispune vanzare imobilului si impartirea banilor proveniti din aceasta vanzare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate intre frati Iosif121 Iosif121 Trei frati au mostenit un apartament,la vanzare numai 2 frati sunt de acord,oare exista o cale de constrangere pt acel frate ca sa fie de acord cu vanzarea ... (vezi toată discuția)
Am si eu o dilema in legatura cu o mostenire. deci suntem in ... Cobalt1 Cobalt1 Am si eu o dilema in legatura cu o mostenire. Deci suntem in total 4 mostenitori ai unui apartament, iar mamei mele ii revine jumatate si inca nu stiu cat la ... (vezi toată discuția)
Cum poti vine o coproprietate? dia_moni dia_moni Situatia este in felul urmator: doi frati au cumparat o proprietate care nu poate fi divizata sau impartita din difetite motive,spatiu,arhitectura ect.; unul ... (vezi toată discuția)