avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Debit dat la firma de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Debit dat la firma de recuperare

Am luat un credit la un IFN pe care l-am pus pe 4 ani. Din momentul in care l-am luat si pana luna aprilie a.c. (aproape 1 an de credit) am fost constant cu platile. Din motive financiare, timp de 5 luni nu am reusit sa mai platesc, prin urmare au aparut penalitatile. Am primit recent o notificare privind declararea scadentei anticipate a creditului, cu alte cuvinte a fost dat la o firma de colectare. In notificarea respectiva, imi apare un tabel care la final are o suma enorma, din care mai bine de jumatate din suma o reprezinta un "comision de administrare viitor" aproape 9000 lei.
Imi puteti spune daca este legal sa existe asa ceva? Ce as putea face?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:17, 21 Septembrie 2017
Dacă ați semnat un contract cu asemenea prevederi, puteți fi bun de plată.
Dacă sunt clauze abuzive, puteți face contestație la executare, în momentul când veți fi executat silit.
Studiați contactul să vedeți ce prevede: penalități pe zi de întârziere, comisioane.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ifn - are dreptul ifn sa-mi ramburseze anticipat daca acest lucru nu este pravazut in contract? luminita-terezia luminita-terezia Am incheiat un contract de credit cu IFN (scontare BO) pe termen de 3 luni. Am semnat un grafic conform caruia primele doua luni trebuie sa achit doar ... (vezi toată discuția)
Notificări de plată cornel2222 cornel2222 Bună seara, un avocat îți poate trimite notificări de plată în numele unei instituții financiare nebancare? Are aceleași drepturi ca și un executor ... (vezi toată discuția)
Contractarea unui credit la o banca,urmarea se dovedeste adevarat dezastru nicucc nicucc In Martie 2012 am contractat un credit pe firma in valoare de 45.000 ron. Conditiile au fost: -cash colateral 9000 ron(garantie) deci am facut un credit ... (vezi toată discuția)