avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor YOUTUBE
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor YOUTUBE

va rog sa imi spuna cineva cum as putea sa am trepturi de autor la melodiile mele incarcate pe youtube , sunt toate personale creiate de mine , si mi se fura ......altii le incarca pe canalele lor , a ca si cum as munci degeaba , astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:55, 21 Septembrie 2017
Pentru creatii originale (deci nu cele bazate pe copy/paste), drepturi de autor are creatorul lor.

In ce priveste partiturile (deci nu piesa muzicala inregistrata, ci doar notele), diverse tari au legi diferite cu privire la asta. Cert e ca partitura pentru a fi imprimata trebuie platite drepturi de autor, dar pentru pentru a canta aceeasi melodie ca X legislatia difera de la tara la tara. De ex. Leonard Cohen a zis ca faptul ca alti cantareti ii cantau melodiile sale nu l-a privit niciodata drept furt, ci ca pe o onoare care i se face.

Solutie: ori angajati un avocat, ceea ce poate costa bani si s-ar putea sa nu aiba rezultate, ori raportati canalele respective la YouTube pentru violarea drepturilor de autor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Live streaming youtube Delete+Alt Delete+Alt Buna, situatia suna cam asa. Transmit pe canalul Youtube video de genul live streaming. In acest live streaming ma joc jocul FREE \"War Thunder\" care la un ... (vezi toată discuția)
Drepturi autor youtube mastera mastera Buna ziua, Am urmatoarea problema... In urma cu o luna de zile mi-am deschis un canal pe youtube. In urma cu 2 saptamani acest canal mi-a fost inchis de ... (vezi toată discuția)
Fotografii ale materialelor protejate ce drepturile de autor Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi puteti spune daca este legala folosirea unor fotografii, pe mine ma intereseaza snapshot-urile facute in Windows asupra unor program sau web ... (vezi toată discuția)