avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire de la parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire de la parinti

Ambii parinti mi-au decedat de curand si acum as vrea sa impart cu sora mea ce a ramas pe urma lor. Problema este ca tata era mostenitor in indiviziune dupa bunici pe o parte din terenuri iar pe casa si curte era mostenitor unic (si aici e o problema caci nu mai gasesc certificatul si nu stiu de unde-l pot scoate). Casa si terenul cu acte in regula (dar lipsa!!!) ar urma sa-mi revina mie si ar fi mai urgenta nevoie de acte pentru a renova casa si a ma muta acolo insa sora mea ar vrea sa aiba si ea acte mai curand pe terenul ei. Exista vreo posibilitate sa obtin eu acte pe casa si curte inainte de dezbaterea mostenirii si sa-i pot oferi si ei garantia ca ce am stabilit ramane litera de lege? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:30, 21 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Adresati-va la Camera Notarilor din care face parte județul unde bunicii au avut ultimul domiciliu pentru o copie legalizată după certificatul de mostenitor. Asta daca aveti certitudinea că succesiunea după bunici s-a dezbătut pe cale notariala.
2. Terenurile erau in indiviziune cu cine? Cu frații tatălui? Dvs nu puteti promite surorii ceva ce nu aveti. In primul rand trebuie dezbătută succesiunea după tatăl dvs. Apoi (după ce obțineți certificatul de mostenitor) veti rămâne în indiviziune in locul tatălui. Deci dvs si sora, ca moștenitori ar trebui să încheiat un act de partaj cu ceilalți coproprietari, daca mai sunt in viata și evident, daca sunt de acord cu împărțirea terenurilor. Dacă nu mai sunt in viata, trebuie să contactați moștenitorii, care, la fel ca dvs ar trebui să dezbată succesiunea după autorul lor. Ca ce ati promis e litera de lege....cam vorbe în aer.
Ultima modificare: Joi, 21 Septembrie 2017
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune, acte necesare MariaCalota MariaCalota Buna seara, am nevoie de un sfat dacă se poate cât mai urgent! As vrea sa bag o taxa de succesiune la casa bunicilor(din partea tatălui). Taxa de succesiune ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune furnisoara furnisoara Buna ziua, Ma numesc Lucian si am o situatie cu o intrebare la final. Situatia este asa: bunica a avut o sora care au mostenit impreuna vreo 3 terenuri si o ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire Iosua Iosua Tata si matusa mea imi pot ceda partea de teren la un notar contra unei sume de bani? Terenul si casa este pe numele strabunicului meu. (vezi toată discuția)