avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 109 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Diploma inginer colegiu UPB
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Diploma inginer colegiu UPB

Buna ziua, am si eu o intrebare cu privire la scutirea de impozit deoarece
lucrez in domeniul IT. Din cate am inteles de la biroul nostru de HR nu pot
beneficia de scutirea in cauza deoarece in lege se mentioneaza invatamant
universitar de lunga durata si eu detin o diploma de Inginer Colegiu
(durata de studii 3 ani) obtinuta in cadrul Universitatii Politehnice
Bucuresti in anul 2003. Imi puteti spune ce pot face in acest caz? Pe foaia
matricola scrie negru pe alb ca am obtinut 180 de credite deci echivalent
cu numarul de credite pentru ciclu 1 Bologna. Am fost si la Ministerul
Invatamantului dar cei de acolo au dat din umeri nestiind ce sa imi zica
sau ce sa fac. Am zis totusi sa pun o intrebare si aici iar daca ma puteti
ajuta cu niste informatii ar fi minunat.
Cel mai recent răspuns: Pifus , utilizator 15:18, 2 Octombrie 2017
In Ordinul nr. 409/4020/737/703/2017 privind încadrarea în activitatea de creare de programe pentru calculator se precizeaza:

Art. 1. - (1) Angajaţii operatorilor economici care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României în conformitate cu legislaţia în vigoare, al căror obiect de activitate include crearea de programe pentru calculator (cod CAEN 5821, 5829, 6201, 6202, 6209), beneficiază de scutirea de impozit pe veniturile din salarii şi asimilate salariilor, prevăzută la art. 60 pct. 2 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:

c) deţin o diplomă acordată după finalizarea unei forme de învăţământ superior de lungă durată sau deţin o diplomă acordată după finalizarea ciclului I de studii universitare de licenţă, eliberată de o instituţie de învăţământ superior acreditată, şi prestează efectiv una dintre activităţile prevăzute în anexă;


Cred ca d-voastra ati obtinut diploma cf Legii 84/1995 ale caror articole 62-65 referitoare la Învăţământul universitar de scurtă durată, care intre timp (adica in 2004) au fost abrogate de Legea nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare.

Art 62 din legea 84/1995 specifica:
Învăţământul universitar de scurtă durată este de 3 ani, cu excepţia cazului prevăzut la art. 64 alin. (2), şi este organizat în colegii universitare, în cadrul instituţiilor de învăţământ universitar de lungă durată.

Deci nu cred ca aveti nici diplomă acordată după finalizarea unei forme de învăţământ superior de lungă durată si nici diplomă acordată după finalizarea ciclului I de studii universitare de licenţă.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Septembrie 2017
Ioan Petru Butariu, Contabil
Asa si in consecinta ce am? Am o diploma de inginer pe care nimeni nu o mai recunoaste...ce pot sa zic? Cred ca numai in Romania se poate intampla asa ceva.
Multumesc de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare post it anelia88 anelia88 Buna ziua! As vrea sa stiu daca o persoana ce a terminat un liceu cu profil uman (detine diploma de bacalaureat) poate fi angajata in domeniul IT daca ... (vezi toată discuția)
Scutire plata impozitului pe salariu CBogdanStefan CBogdanStefan Buna seara, Asa cum sugereaza si titlul , as dori sa aflu mai multe informatii privind eligibilitatea de a fi scutit de plata impozitului pe salariu. ... (vezi toată discuția)
Obligatii angajator in cazul angajatiilor it scutiti de impozitul de 10% Emilia Marc Emilia Marc Care sunt obligatiile unui angajator lunare/anuale in cazul in care are angajati IT care sunt scutiti de impozitul de 10%? Multumesc (vezi toată discuția)