avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare post IT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare post IT

Buna ziua! As vrea sa stiu daca o persoana ce a terminat un liceu cu profil uman (detine diploma de bacalaureat) poate fi angajata in domeniul IT daca frecventeaza o facultate in acest domeniu(este in anii terminali)? Ma refer daca poate fi incadrata intr-o functie pentru a beneficia de scutirea de impozit conform Ordinului comun nr. 1168/2017/3024/2018/492/2018/3337/2017. Actul a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 52 din 18 ianuarie 2018 .Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:53, 9 Februarie 2018
Da poate fi angajata, intrucat actul normativ solicita "adeverință care să ateste faptul că persoana urmează o formă de învățământ superior, în cazul în care angajatul deține diplomă de bacalaureat, eventual echivalată/recunoscută, dar nu a absolvit studii universitare de scurtă durată sau studii universitare de lungă durată sau ciclul I al studiilor de licență."
ok, dar pentru a presta una dintre activitaile(incadrarea in post) pt care se ofera scutirea de impozit nu trebuie sa aiba o diploma de bacalaureat de terminare a unui liceu cu profil real (matematica-informatica)? Stiu ca anul trecut pentru a fi angajat in functia de programator/ajutor programator, etc., era necesara terminarea unui liceu de profil in domeniu(matematica-informatica). Pentru a putea beneficia anul trecut de scutirea celor 16% din impozitul pe venit, angajatul trebuia sa prezinte diploma de terminare a studiilor superioare in domeniu. Acuma se poate face angajarea intrun astfel de post pe baza unei adeverinte ?
In Ordin nu scrie asa ceva referitor la bacalaureat

Ordinul nr. 1168/2017 / 492/2018 / 3024/2018 / 3337/2017 privind încadrarea în activitatea de creare de programe pentru calculator
Art. 1. -
(1) Angajații operatorilor economici care își desfășoară activitatea pe teritoriul României în conformitate cu legislația în vigoare, al căror obiect de activitate include crearea de programe pentru calculator (cod CAEN 5821, 5829, 6201, 6202, 6209), beneficiază de scutirea de impozit pe veniturile din salarii și asimilate salariilor, prevăzută la art. 60 pct. 2 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:
a) posturile pe care sunt angajați corespund listei cuprinzând ocupațiile menționate în anexă;

b) postul face parte dintr-un compartiment specializat de informatică, evidențiat în organigrama angajatorului, cum ar fi: direcție, departament, oficiu, serviciu, birou, compartiment sau altele similare;

c) dețin o diplomă acordată după finalizarea unei forme de învățământ superior de lungă durată sau de scurtă durată sau dețin o diplomă acordată după finalizarea ciclului I de studii universitare de licență, eliberată de o instituție de învățământ superior acreditată sau dețin o diplomă de bacalaureat și urmează cursurile unei instituții de învățământ superior acreditate și prestează efectiv una dintre activitățile prevăzute în anexă;
........
Ultima modificare: Vineri, 9 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit it-sti ce facultate trebuie sa aiba terminata ... ionel94s ionel94s Scutire impozit It-sti Ce facultate trebuie sa aiba terminata o persoana pt a beneficia de scutirea pt IT-sti? Sa ziceam ca o persoana termina facultatea de ... (vezi toată discuția)
Obligatii angajator in cazul angajatiilor it scutiti de impozitul de 10% Emilia Marc Emilia Marc Care sunt obligatiile unui angajator lunare/anuale in cazul in care are angajati IT care sunt scutiti de impozitul de 10%? Multumesc (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe venit absolvent fara licenta adryanmh adryanmh Buna ziua, As dori sa stiu si eu daca din pct de vedere legal sunt eligibil pt scutirea de impozit prin noua lege. Mentionez ca am absolvit facultatea de ... (vezi toată discuția)