avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comună, probleme cu programul de vizitare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comună, probleme cu programul de vizitare impus de tata. Sunt obligată să îi dau copilul când este bolnav?

Am doi copii minori si in urma divorțului am custodie comuna cu tatal copiilor nu sunt in relații bune .El vine oricâte ori are chef chiar in fiecare zi .In momentul acesta unul din copii este f bolnav,chiar si asa il vrea la el.El are probleme cu alcoolul si cu toate astea trebuie sa il dau.Cum ma sfatuiti sa procedez?
Ultima modificare: Vineri, 22 Septembrie 2017
Admin, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
chiar credeti, @when ca unui copil cu febra ii arde de plecat de acasa in vizita, de joaca ?

Mai ales ca e baiat, e vital sa isi vada tatal implicat in toate aspectele vietii lui nu doar
pe mama.

Eu n-as zice ca moare daca ramane cateva zile acasa..

conteaza si la ce distanta sunt unul de altul, daca au masina.. Poate sunt vecini de palier si atunci sigur.. il poate lua in paturica..
Ultima modificare: Vineri, 22 Septembrie 2017
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
chiar credeti, @when ca unui copil cu febra ii arde de plecat de acasa in vizita, de joaca ?

Cred ca depinde de copil. Fi-miu la febra 38 e molesit, la 40 insa zburda si e activ, chiar ne-a pacalit foarte rau cand am zis ca uite, isi revine, scade febra, a inceput iar sa aiba putere iar cand am pus termometrul am intepenit si nu stiam cum sa ajungem cu el la baie mai repede sa-l bagam in cada.

Deci depinde de febra, depinde de copil. Iar eu ca tata, desigur, parere unica am fost langa copilul meu aproape la orice boala. Si nu as fi putut pleca de langa el. Poate sunt doar eu insa cand am copilul bolnav....... nu mai stiu de nimic altceva pana cand nu se face bine. Iar daca as fi divortat si as afla ca e bolnav la pat iar eu nu as putea merge sa il pup, sa il tin in brate........ ar fi cumplit. Asa cum ar fi si pentru copil sa nu ma vada cand ii e mai rau.

Eu n-as zice ca moare daca ramane cateva zile acasa..

Eu n-as zice ca moare daca pleaca de acasa. Desigur, aici depinde si unde. Daca e tatal implicat sau nu.

conteaza si la ce distanta sunt unul de altul, daca au masina.. Poate sunt vecini de palier si atunci sigur.. il poate lua in paturica..

Exact, conteaza foarte multe.
Iar in cazul de fata, dat fiind faptul ca vorbim de o persoana violenta, cred ca ar fi bine ca mama sa ia masuri de precautie si privind vizita in general si privind acest week-end.

Fostul partener a fost violent si cu copii?
Copilul ce spune? vrea la celalalt parinte?
Chiar daca a expirat ordinul de protectie tot nu sunteti obligata sa il primiti in casa dumneavoastra.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca iti stii copilul bolnav, poti veni sa stai cu el, in cazul nostru, nu il impiedica nimeni, vedeti bine ca doamna credea ca e obligata sa ii permita accesul ca i-a expirat ordinul de protectie.
Stiti ca un ordin de restrictie nu se obtine usor, deci nu avem de-a face cu cineva de dat exemplu ca sot si tata. Eu chiar nu cred ca o bestie care isi agreseaza nevasta, e un tata bun.. asa ca mi se pare deplasat sa intrebati daca a fost violent cu copiii.
Daca ar fi fost , nu ar fi obtinut " custodie" comuna, dar daca nu i-a stalcit cu bataia, nu inseamna ca e un tata responsabil. Daca are probleme cu alcoolul, credeti ca se abtine ca ii vine copilul in vizita ? Nu cred nici asta .
Si nu cred ca un copil care a asistat la violente si betii, sa aiba drag sa plece cu el, nici sanatos fiind, d-apoi bolnavior.

Ca sa ma intorc la subiect, va citez ca si concluzie :

Daca copilul doreste sa plece cu tatal atunci nu va opuneti. Daca copilul insa in acest moment s-ar simti mai bine sa ramana acasa atunci tineti cont de asta.


A batut fetita cand avea 8 luni.Vrea sa imi ia copii si sa ii dea la stat despre ce tata vorbim... de trei weekenduri ii ia la el pana atunci nu ii era dor de copii
Nu puteți iniția și negocia un program cu el? Altfel, apelați la instanta. Nu e ok sa nu aveți un program clar în condițiile arătate de dv.

Alte discuții în legătură

Nerespectare program vizita Giorgiana83 Giorgiana83 Azi nu am respectat programul de vizita,copilul fiind bolnav ,tatal nu vrea sa inteleaga,acest lucru,i am permis sa vina in vizita si o poate lua urmatorul ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotărârii judecătorești privind minorii și alienare parentală din partea tatălui, plus comportament violent față de mine: ce pot face în situația asta? Raluka b Raluka b Ce anume pot face in situatia in care desi, dupa divort timp de 2 ani jumatate tatal nu s-a preocupat de copii, apoi solicita in instanta un program foarte ... (vezi toată discuția)
Buna seara. sunt mama a 3 copii,insarcinata cu al patrulea. sunt ... Liliana2019 Liliana2019 Buna seara. Sunt mama a 3 copii,insarcinata cu al patrulea. Sunt in curs de divort,după ce sotul meu a fost f violent cu mine,fiind insarcinata și in ... (vezi toată discuția)