avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie Politie pentru un furt fara intentie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie Politie pentru un furt fara intentie

Buna ziua, am decis sa postez si eu o intamplare a mea prosteasca, in cateva cuvinte si daca este cineva amabil sa imi dea un raspuns .
Intr-o miercuri seara din luna septembrie intro discutie cu un prieten de al meu la telefon am hotarat sa plecam la severin, eu sunt din gorj., apoi urmand sa ne ducem la herculane sa facem o baie la strand. Drumul cel mai scurt este undeva prin muntii Godeanu si am decis sa plecam pe acolo. Pe drumul de munte aproape de statiunea herculane am vazut in fata o masina pe dreapta arata foarte rau era lovita, si am decis sa oprim sa vedem ce s-a intamplat. Cand am coborat din masina am ajuns la concluzia ca era o masina parasita fara nimic in ea fara roti geamuri sparte...undeva in marginea drumului. Prietenul meu dintr-o prostie a luat bratele de stergatoare si o grila de plastic care mai era si sparta, timp in care a aparut politia. si ne au condus la sectie pentru declaratii, ma gandesc ca este vorba de un furt fara intentie.Le am explicat politistilor ca noi trebuia sa ajungem in cu totu alt loc adica in severin dar am oprit crezand ca e un accident. Prietenu a recunoscut ca a luat stergatoarele. Pe data de 1.10.2009 ne-au venit citatii de la politia Herculane fara sa fie specificate in acestea Calitatea sau Cauza in care suntem citati.Cel putin eu pt ca stiu ca eu nu facusem nimic. Mi-e cam frica pt ca pe citatie scrie undeva in antet Dosar Penal nr...../p/2009. Ce pot sa fac in acest caz ?ce pedeapsa putem sa primim sau cel putin eu care nu prea am avut de a face cu ce facea el, pt ca eram cu masina lui si nu puteam sal oblig sa plecam de acolo sau ceva de genu.Multumesc , sper sa fi fost pe intelesu dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:39, 6 Octombrie 2009
pai pedeapsa pt furt si complicitate la furt...verificati codul penal
Consider ca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de furt calificat (autor si complice)...poate era masina parasita, dar cert este ca stergatoarele nu va apartineau - e adevarat ca poate ati facut asta dint-o prostie, insa intentia a existat cu siguranta. Furt fara intentie nu prea exista, nu-i asa? Incercati sa cooperati cu organele de ancheta si, avand in vedere si circumstantele personale, poate se va ajunge la o solutie mai putin aspra!
cand zic ca nu era cu intentie ma refeream ca nu ne am dus expres pentru masina aia.si am uitat sa zic stergatoarele nu erau prinse era desfacute de pe masina aceea. Nu avem antecedente niciunul din noi e prima data cand mi se intampla asa ceva si tocmai de aia sunt asa speriat mai ales ca eu nu mam atins de nimic, treaba este ca nu eram in masina aceea eram prin zona eu incercam sa caut semnal la telefon deoarece nu este semnal in zona. multumesc pt raspunsuri
Sfatul meu este sa va luati un avocat care sa va asiste! Pana la finalizarea cercetarilor nimic nu este definitiv. Nici vinovatia dar nici nevinovatia dvs! Acest lucru va fi stabilit de organele de ancheta in urma audierilor. Iar avocatul va va invata cu siguranta exact ceea ce sa declarati ca sa fie in favoarea dvs!B-)
Trebuia, ca in momentul in care prietenul dumneavoastra a comis acea fapta,dumneavoastra sa-I spuneti ca nu e bine ce face si in momentul in care va-ti intalnit cu organele de politie sa dati o declaratie prin care sa spuneti ca la-ti avertizat de fapta ce o comite,sau trebuia sa parasiti imediat locul respectiv,asa a-ti devenit complice la furt calificat si pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 15 ani.Va sfatuesc sa va luati un avocat.

Alte discuții în legătură

Buna ziua gaby_flo gaby_flo am o intrebare:am fost complice la un furt de telefoane,telefoanele le-am pastrat la prietenul meu in masina si fata care le-a furat ne-a cerut bani si noi am ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pt furt catalina gabriela catalina gabriela am un bun prieten care s-a aflat in locul nepotrivit la momentul nepotrivit. A plecat impreuna cu un prieten vineri noaptea la plimbare, au stationat putin ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati ! ContSters68188 ContSters68188 Acum 8 luni am fost implicat in 3 spargeri auto ....fiid doar prezent deoarece cel care le sparge era cel mai bun prieten al meu ...sunt minor ....acum am 17 ... (vezi toată discuția)