Buna ziua,
Exista vreo lege prin care se obliga dezvoltatorii de blocuri noi / complex rezidential, sa ofere si un numar de locuri de parcare gratuite? Am auzit ca ar trebui oferit 1 loc / apartament, dar vreau sa stiu daca exista vreo lege care spune clar asa ceva si care ar fi legea respectiva.
De asemenea, daca dezvoltatorul nu respecta acest angajament, ce se poate face d.p.d.v. legal?
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Excelenta informatia gasita de dvs, insa fiind o Hotarare de consiliu local nu exista o baza de date corespunzatoare pentru acest gen de acte administrative, fapt pentru care orice schimbare normativa este posibil sa se fi petrecut, insa este putin probabil ca administratia capitalei sa fi derogat de la aceasta obligatie in sarcina "dezvoltatorilor", cel putin asa este logic. Insa pentru a va convinge, dvs aveti posibilitatea sa inaintati o petitie catre serviciul din cadrul primariei si sa verificati daca norma mai este in vigoare sau nu, asa incat veti putea pipai concret adevarul in aceasta problematica.
DinuX
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Si eu stiu de existenta unor reglementari care obliga dezvoltatorul unui imobil nou sa asigure cate un loc de parcare pentru fiecare spatiu locativ construit, dar nu mai stiu daca este vorba de o lege (Legea locuintei de exemplu) sau de reglementari locale de urbanism. Asa cum la spatiile de birouri era 1 loc parcare / 50mp. Oricum, specificatia respectiva se refera la asigurarea unui loc de parcare pentru fiecare apartament si nu la oferirea unui loc de parcare gratuit pentru fiecare apartament cumparat. Adica, da, ar trebui sa existe, dar poate ramane in proprietatea dezvoltatorului si dat spre folosinta (gratuita sau nu), in proprietate comuna sau in proprietatea individuala (dobandita gratuit sau nu).
In cazul in care certificatul de urbanism si autorizatia de construire au fost emise inainte de a intra in vigoare aceasta lege iar receptia se va efectua in 2018, mai este necesara construirea locurilor de parcare pentru fiecare apartament?
Va multumesc!