avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezvoltatorii sunt obligați să ofere și locuri de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezvoltatorii sunt obligați să ofere și locuri de parcare gratuite? Dacă da, conform cărei legi?

Buna ziua,
Exista vreo lege prin care se obliga dezvoltatorii de blocuri noi / complex rezidential, sa ofere si un numar de locuri de parcare gratuite? Am auzit ca ar trebui oferit 1 loc / apartament, dar vreau sa stiu daca exista vreo lege care spune clar asa ceva si care ar fi legea respectiva.

De asemenea, daca dezvoltatorul nu respecta acest angajament, ce se poate face d.p.d.v. legal?

Va multumesc,
Mihai M
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: MihaiJuve , utilizator 11:56, 26 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Subscriu mesajului de mai sus.

De altfel in unele cazuri este imposibila construirea parcarii dupa edificarea constructiei (o parcare subterana de exemplu). In unele reglementari urbanistice se interzice existenta parcarilor supraterane (vizibile din spatiul public). Pe de alta parte, ma mir cum in secolul XXI nu vi s-a cerut parcare prin CU si AC... Doar daca ati facut locuinte sociale...
buna ziua,

Locuiesc intr un bloc nou (2016) cu 30 de apartamente. La parter este un magazin alimentar iar la subsol trebuiau sa fie locuri de parcare, in schimb s-a facut depozit pentru magazinul de la parter.
Vreau sa stiu daca este normal si daca incalca legea hotararii cu privire la locurile de parcare (1 loc parcare / 75 mp) si daca se poate actiona in instanta pentru retragerea autorizatiei pentru magazinul alimentar sau inchiderea depozitului datorita faptului ca nu sunt suficiente locuri de parcare.

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare proprietate personala langa bloc Gesserit Gesserit In 2017 am cumparat un apartament intr-un bloc nou, de la primul proprietar. In contractul de vanzare, pe langa apartament sunt incluse doua locuri de parcare, ... (vezi toată discuția)
Poluare fonica magazin alimentar parter MihaiJuve MihaiJuve Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc nou (2016) la etajul 1, pe tot parterul blocului este spatiu comercial iar la subsol in loc de parcari cum era in ... (vezi toată discuția)
Legea impune un numar de locuri de parcare pentru un bloc nou? gabrielrico27 gabrielrico27 Cand se construieste un nou bloc, dezvoltatorul este obligat sa aiba si nu numar de locuri de parcare aferente blocului, conform legii? Cel care a construit ... (vezi toată discuția)