avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calcul cuantum concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calcul cuantum concediu medical

Buna ziua. As dori sa aflu opinia dvs. in urmatoarea speta:

Sunt angajata incepand cu data de 15 iunie 2017 iar in acest an nu am mai avut luni lucrate la un alt angajator. Am in schimb activitate pe PFA, unde am declarat venituri estimative minime, pe care inca nu am reusit sa le obtin pana in acest moment.

In data de 21 august am intrat in concediu medical, initial de la medicul de familie, ulterior spitalizare (incepand din 28 august), urmat de concediu medical acordat de medic specialist, din 16 pana in 25 septembrie 2017 inclusiv. Concediul medical pentru luna septembrie este marcat ca fiind unul initial.

Intrebarea este daca pentru calculul cuatumului concediului medical se iau sau nu in considerare veniturile estimate pe PFA - pentru care am platit in avans contributia CASS pentru intregul an, fara a plati si contributia la fondul FNUASS.

Daca acestea nu se iau in considerare, datorita neplatii acelei contributii optionale, as dori, daca este posibil, o simulare pentru calculul concediului medical pe lunile august si septembrie in functie de veniturile din lunile iunie si iulie in care am fost angajata (de dragul exemplului sa luati in considerare un venit de 2000 lei pe luna).

Va mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 22 Septembrie 2017
Celia1976, utilizator
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 00:09, 29 Septembrie 2017
Medicalul, daca se depune la angajator, se plateste de catre angajator. Prin urmare baza de calcul a indemnizatiei e salariul pe care vi-l ofera acesta (nu e logic)? Mi-ar coveni si mie sa-mi plateasca un angajator care-mi da 1500lei pe luna un medical de 35.000 lei pe luna pentru ca am eu venituri din drepturi de autor pe PFA-ul meu....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie incapacitate temporara de munca Trica_xx Trica_xx Buna seara, V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta prin a ma lamuri daca suma pe care am incasat-o in luna noiembrie a.c. este corecta. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate si ccc pfa B.Alina B.Alina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu câteva informații. Nu am reusit sa gasesc raspunsul nicăieri, iar cei de la CAS nu mi-au raspuns deloc... Am PFA ... (vezi toată discuția)
Venitul corect pt concediu medical roxana1 roxana1 am si eu o rugaminte daca ma moate ajuta cineva sa imi calculeze exact cat ar trebui sa iau pe luna septembrie in care am fost in medical toata luna cu codul ... (vezi toată discuția)