avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cedare apartament
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cedare apartament

Buna ziua,

La inceputul anului 2008 am achizitionat, prin intermediul unui credit ipotecar un apartament in valoare de 80.000 EUR (5% avans).
Din anumite motive, nu imi mai pot permite sa platesc ratele la acest credit, si as dori sa inchei contractul cu banca, prin cedarea obiectului creditului, problema pe care o vad e ca in acest moment valoarea imobilului este sub valoarea creditului acordat, din cauza caderii pietei imobiliare.

As dori sa stiu care sunt consecintele acestei actiuni.
Ca si observatie, in contractul de credit nu este mentionat nici un alt obiect al contractului (salariu, alte bunuri etc) in afara apartamentului, pana in acest moment nu am intarziat nici o rata.

In principiu as dori sa stiu:
1.Voi fi luat in evidenta Biroului de credit (nu vad logica deoarece nu am intarziat cu plata ratelor)
2.Mi se poate pune proprire pe salariu sau se pot executa alte bunuri aflate in proprietatea mea avand in vedere ca ele nu fac obiectul contractului.

Astept cu interes raspunsul DVS.
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 11:15, 8 Octombrie 2009
da amandoua variantele sunt posibile. banca este posibil sa-l vanda sub pretul pietii si diferenta o achitati prin orice mijloc
Tocmai asta nu pot sa inteleg, obiectul contractului este apartamentul, de ce ar putea sa apeleze si la alte bunuri, in contract nu se specifica nimic, in biroul de credite, din cate stiu eu intra doar cei care nu isi platesc ratele, eu am de gand sa inchei contractul, nu sa neglijez plata ratelor.
Nu vreau sa ofensez pe nimeni, insa raspunsul anterior mi se pare superficial si neargumentat.
1. Exista posibilitatea de a fi luat in evidenta biroului de credit ca "rau platnic" in situatia in care nu mai achitati ratele (ceea ce am inteles ca nu o veti face) precum si daca banca o va cere
2. Executarea silita are loc pana la realizarea creantei cuprinsa in titlul executoriu (in contractul de credit si contractul de ipoteca). Astfel ca, daca banca in cadrul executarii silite pornita impotriva dvs. nu se indestuleaza din executarea (vanzarea) bunului imobil cu care ati garantat, se poate indrepta si asupra celorlalte bunuri pe care le detineti PERSONAL, inclusiv poprire pe salariu (in cuantum de maxim 1/3 din veniturile lunare nete pe care le obtineti )pentru ca doar bunurile personale ale debitorului pot fi supuse executarii silite.
3. Exista posibilitatea cedarii contractului, insa e mai greu atata timp cat valoarea imobilului a scazut deja si ma indoiesc ca cineva va va subroga in obligatia de rambursare catre banca.
4. Incercati sa identificati un cumparator si dupa ce-l veti gasi la pretul care va convine luati legatura cu banca in vederea rambursarii anticipate a creditului


P.S. sper sa va fi fost de folos informatiile !
Va multumesc pentru raspuns,

O singura intrebare, proprirea pe salariu, avand in vedere ca in contract nu se specifica nimic, pe baza carei legi, sau prin ce modalitate se poate apela la aceasta masura.

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar plec din tara qwertsqwertys@yahoo.com qwertsqwertys@yahoo.com Buna ziua, impreuna cu sotia avem 3 credite ipotecare valoare aproximativa 80.000 euro, acesate in perioada 2006-2008. nu am avut niciodata intarzieri la ... (vezi toată discuția)
Executare ifn dany3377 dany3377 Buna ziua. Incepand cu ce suma datorata un IFN se poate indrepta asupra imobilului detinut, spre a fi executat? (vezi toată discuția)
Plata partiala credit ipotecar- consecinte ; solutii ? FFLORIN1976 FFLORIN1976 buna dimineata! Am on intrebare la dumneavostra si anume ce risc daca nu mai pot sa imi achit in intregime rata creditului ipotecar? Am si o specificatie ... (vezi toată discuția)