avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Impozit si contributii angajator
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Impozit si contributii angajator

In cazul in care avem un angajat cu contract de munca de 4 ore, care este contributia si impozitul angajatorului ? Impozit si contributii pentru 4 ore, conform contract de munca sau impozit si contributii pentru 8 ore ?

Multumsec !
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 19:55, 29 Septembrie 2017
Contributii (fara impozit) pentru 1450 lei (salariul minim pe economie) daca salariul brut este sub aceasta suma.
Buna seara !
Multumesc pentru raspuns !
Dar, va rog sa ma lamuriti :
Pana in prezent pentru angajatul cu contract de munca de 4 ore, se platea CAS SI ASIG. FD SPECIAL pentru 4 ore, conform contract de munca. Dar, am primit informarea ca din aceasta luna, mu mai conteaza ca un angajat lucreaza si are contract de munca de 4 ore ! Motivul fiind ca se va plati impozit CAS SI ASIG FD SPECIAL pentru 8 ore, nu pentru 4 ore conform contract de munca ?
Este adevarat, asa se va plati, pentru 8 ore nu pentru 4 ore conform contract de munca ?
Va rog sa ma lamuriti !

Cu stima,
Da, dupa cum am spus mai sus, daca salariul brut realizat cu fractie de norma este mai mic decat salariul minim pe economie aferent unei norme intregi (acum este 1.450 lei), contributiile angajatorului se platesc la nivelul acestuia.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, nu este adevarat si nici complet. Va trebui sa cititi actul normativ de reglementare adica OG 4/2017. Unitatea plateste la salariul minim doar CAS si CASS nu si celelalte contributii (medicale, fond risc, somaj etc) si doar pentru anumite categorii de salariati. (sunt exceptati minorii, studentii, pensionarii, ucenicii in anumite conditii etc)
Multumesc pentru corectie. O sa incerc sa fiu mai atent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat minor Ioana Iordache Ioana Iordache Buna ziua ! Conform noii legi cu majorarea pentru contractele part-time, am un angajat minor,de 16 ani, cu 1300 lei / brut si nu mai merge la scoala. In cazul ... (vezi toată discuția)
Impozit salariu 2015Florin 2015Florin In cazul unui salariat cu contract de munca de 4 ore, cum se plateste impozitul pe salariu ? Calculat la cele 4 ore conform contract de munca sau se plateste ... (vezi toată discuția)
Modificare legislativa ceau ceau Buna Ziua, Guvernul a introdus obligaţia de plată de la 1 iunie 2017 a contribuţiilor datorate de angajatori la nivelul salariului minim brut pe ţară ... (vezi toată discuția)