avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara

Buna ziua!
Pe perioada cercetarii disciplinare prealabile pot suspenda contractul individual de munca? Angajatul nu s-a mai prezentat la munca, ii pot suspenda cim incepand cu prima zi de absenta? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristin20 , utilizator 14:08, 26 Septembrie 2017
In situatia dvs , CIM se poate suspnda in în condițiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil, contractul individual de muncă, precum și prin regulamentul intern pentru absente.
Suspendarea c.i.m. pe durata cercetarii disciplinare nu se mai poate dispune de catre angajator.

Curtea Constitutionala a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile art.52 alin.(1) lit.a) din Legea nr.53/2003 - Codul muncii sunt neconstituţionale.

In schimb, ii puteti suspenda c.i.m. pentru absente nemotivate.

Aceasta suspendare se transmite in revisal? sau este suficient pontat nemotivat...Multumesc!!
Cauzele de suspendare si perioada de suspendare a c.i.m. se transmit in Revisal in termen de 20 zile lucrătoare de la data suspendării c.i.m.
Multumesc mult! cu ce articol pot sa transmit aceasta suspendare??...Multumesc de intelegere

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate si inregistrare in revisal YoAlle YoAlle Buna ziua, 1. Absentele nemotivate se inregistreaza obligatoriu in Revisal? 2. Daca se inregistreaza in Revisal care este procesul , daca salariatul ... (vezi toată discuția)
Inceperea cercetarii disciplinare a unui angajat mirela1984 mirela1984 buna ziua! am un angajat care nu s-a mai prezentat la locul de munca din 21 iulie 2016. as dori sa finalizez cumva aceasta situatie si sa incep procedura de ... (vezi toată discuția)
Cum se operează absența nemotivată în revisal dacă în roi/ ccm și cim nu este prevăzută expres suspendarea cim pentru așa ceva? BIBISTROCELCROCOBAZDRUGAT BIBISTROCELCROCOBAZDRUGAT Cum se opereaza absenta nemotivata in revisal daca in ROI/ CCM si CIM nu este prevăzută expres suspendarea CIM pt absenţă nemotivata? Si daca este ... (vezi toată discuția)