avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere angajat

Buna ziua,

Astazi in urma unei altercatii cu un angajat pe fondul muncii prestate (problemele sunt mai de mult, nu are sens sa detaliez), acesta a parasit punctul de lucru al societatii cu intentia clara de a nu mai veni la lucru.
Care sunt pasii legali care trebuiesc urmati pentru a-i desface contractul de munca?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:38, 5 Octombrie 2009
Intervin in acest topic pentru ca am o situatie similara, pentru care s-a dispus cercetarea disciplinara. Problema mea este ca salariatul nu s-a mai prezentat la serviciu (deci nu-i pot inmana convocarea), iar la ultima adresa pe care ne-a comunicat-o stiu sigur ca nu mai locuieste, deci nu va putea semna confirmarea de primire a convocarii. Ori, in conditiile in care el nu va avea cunostinta de cercetarea disciplinara pe care a demarat-o societatea si nu se va prezenta, din necunostinta de cauza, la data prevazuta in convocare, pot dispune sanctionarea acestuia (desfacerea CIM) fara efectuarea cercetarii disciplinare??
Multumesc anticipat.
1. Conform Regulamentului intern (daca aveti asa ceva) salariatul trebuie sa anunte la comp. Resurse umane orice modificare in starea sa civila (inclusiv domiciliul).
2. Daca nu a facut asta nu mai este vina angajatorului. Pastrati adresa returnata prin care a fost anuntat sa se prezinte la comisia de disciplina. Apoi pocedati la concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere angajat negasit ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Am urmatoarea problema: m-am inteles cu o angajata sa ii desfacem contrac tul de munca cu 30 septembrie pentruc a va pleca din tara. Ea a fost ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca Ileana popa Ileana popa Buna seara, Daca o persoana angajata pe postul de ingrijitor, in invatamant,cu contract de munca pe durata nedeterminata a avut concediu fara plata, cu ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim, absente nemotivate mroby mroby Buna ziua, As dorii sa va intreb in ce conditii se poate desface un CIM pentru absentele nemotivate ale salariatului? Multumesc! (vezi toată discuția)