avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cele mai interesante subiecte discutate in Asociatii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cele mai interesante subiecte discutate in Asociatii de locatari?

Avem de gand sa popularizam forumul, incepand cu 15 octombrie, prin urmatoarea strategie. In fiecare saptamana popularizam cate o rubrica a forumului (Asociatii de locatari, drept civil, etc) si propunem publicului Avocatnet.ro o lista cu cele mai interesante 25 de subiecte care au fost discutate in rubrica respectiva de-a lungul timpului. In acest fel, vom aduce in atentia publicului faptul ca in Forum se discuta subiecte extrem de interesante si de utile pentru toata lumea.

Asa incat am o rugaminte: haideti sa alegem impreuna cele 25 de subiecte care urmeaza sa fie prezentate in cadrul a 5 articole (cate un articol publicat in fiecare zi a saptamanii forumului Asociatii de locatari).

Ar fi perfect daca mai multi colegi ar propune cate 3, 4, 5 subiecte. Eu le voi centraliza la final si le voi alege pe cele mai importante 25 de subiecte dintre propunerile tuturor.

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2009
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 02:38, 9 Noiembrie 2009
Foarte interesanta discutie. Mai ales :
1 - stabilirea si calculul fondului de rulment
2 - stabilirea si calculul fondului de reparatii
3 - angajarea personalului in Asociatiile de proprietari
dar nu ar fi lipsit de interes si celelalte propuneri.
Ar mai fi : cum recuperam contributiile de la raii platnici care au masini, motociclete, apartamentul facut dupa ultimul racnet, care mai si sfideaza vecinii cu trei caini care latra in permanenta ?
Multumesc mult,
duiliu _i_d@yahoo.com
elga 50, Citez:"CUM SE POATE SCHIMBA CONDUCEREA INEFICIENTA SAU ABUZIVA?" Este cu adevarat, un subiect deosebit de important. Multe din problemele dezbatute pana acum, pot fi intelese direct din textul Legii nr.230/2007, necesitand numai unele lamuriri si explicatii, explicatii postate cu pricepere si bunavointa de catre unii utilizatori. Problema expusa mai sus de catre utilizator elga, nu are rezolvare fara o interventie hotarata pe toate caile posibile. A devenit o racila a societatii activitatea unor administratori si presedinti de condominii, care nu se mai sfiesc si nu au de ce sa se teama. Chestia cu convocarea adunarii generale, alegerea altor membri este poezie. Administratorul are propietari pusi la intretinere cu persoane mai putine decat in realitate.Are propietari cu gradinita in apaartament, are propietari carora nu le-a calculat niciodata penalitati de intarziere la plata. Astfel este sigur de reusita si pe viitor. Discut in perfecta cunostiinta de cauza. Putem oare schimba aceste conduceri ineficiente si abuzive? Sa vedem cum! Cu stima, Tony.
Daca lucrurile s-ar rezolva dupa cum vrem noi, probabil ca una din solutii ar fi "consemnarea la domiciliu" a presedintelui sau administratorului si implicarea vreunei autoritati a statului in conducerea si administrarea condominiilor.
Din pacate nu se poate asa ceva, suntem constransi de niste solutii legale care, este adevarat, ca sunt destul de light fata de comportamentul prea adesea strong al acestora.
Principial, asa cum au fost pusi, tot asa pot fi dati jos de unde s-au cocotat. Asta e calea legala, oferita de lege. Dar pentru anumite aspecte se poate apela si la Codul Civil, la Codul Penal.
....................
Totul tine de cum noi, locatarii din blocuri, suntem dispusi sa ne implicam. Niciun asemenea specimen nu este prea zmeu, daca nu i se permite de catre comunitate. Asta e parerea mea. Am vazut si bloc unde presedintele taia si spanzura si toata lumea era timorata, dar am vazut si cum comunitatea a spus stop acestui comportament, a fost dat jos din functie, s-a mai manifestat agresiv o vreme, dupa care ...n-a mai avut incotro si a lasat lumea-n pace.
Aceste topicuri trebuie facute "sticky" pe fiecare sectiune - adica sa fie mereu afisate pe prima pagina in lista inaintea celorlalte - pentru edificare uitati-va si pe alte forumuri sa vedeti la ce ma refer.
Exact.
Numai ca @Alin Popescu ne solicita niste link-uri la discutiile considerate de noi interesante si cu specificarea carei teme ar apartine.
Aceasta ar trebui sa fie contributia noastra. Recunosc ca mie imi este foarte greu sa fac lucrul acesta. Discutiile incep intr-un fel, despre ceva si sfarsesc despre altceva.

Alte discuții în legătură

Va rog sa i-mi raspundeti redialboss redialboss buna ziua am si eu o problema cu presedintele de asociatie : in fiecare luna , ma incarca dupa ce ... (vezi toată discuția)
Diferenta consum apa rece facturat si consumat verionx verionx In cazul in care un apartament nu preda citirea consumului de apa rece, cum va fi luat in calcul pe luna respectiva? Cum se repartizeaza diferenta dintre ... (vezi toată discuția)
Pierderi mari apa calda alina_25 alina_25 In un bloc de 20 apartamente 10 sunt pe centrala apartament iar restul pe termoficare apa calda de care beneficiaza cei pe sistem termoficare apar ... (vezi toată discuția)