avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stimulent gemeni
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stimulent gemeni

Bună ziua am gemeni si as dori sa stiu cum se acorda stimulentul în cazul meu ,multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:09, 25 Septembrie 2017
Beneficiati de stimulent de insertie pentru fiecare dintre nasteri, adica inmultit cu doi.

OUG 111/2010:
Articolul 7
(1) Persoanele care, in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului, prevazut la art. 2 alin. (1) , obtin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 50% din cuantumul minim al indemnizatiei stabilit la art. 2 alin. (2) .
(2) Pentru persoanele care obtin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, acordarea stimulentului de insertie se prelungeste astfel:
a) pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani;
b) pana la implinirea de catre copil a varstei de 4 ani, in cazul copilului cu handicap, fara a beneficia in aceasta perioada de prevederile art. 31 alin. (1) si (2) .

Articolul 9
(1) Concediul si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) si art. 5, precum si stimulentul de insertie prevazut la art. 7 se cuvin pentru fiecare dintre nasteri sau, dupa caz, pentru fiecare dintre situatiile prevazute la art. 8 alin. (2) .

In ceea ce priveşte stimulentul de inserţie acordat în baza art. 7 din O.U.G. nr. 111/ 2010, nu se prevede o multiplicare a stimulentului de inserţie cu numărul de copii proveniţi din sarcină gemelară.

Vedeti si aceste discutii
www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent crestere copil nicolsh nicolsh Am un copil de 1an si 8 luni si sotul beneficieaza de stimulent de insertie pana la 2 ani dar avand in vedere ca s-a nascut al doilea copil de 3 saptamani ... (vezi toată discuția)
S-a modificat legea acordarii stimulentului de insertie? Claudiacristina Claudiacristina Buna ziua, am si eu o intrebare legata de stimulentul de insertie acordat de stat, daca poate cineva sa imi raspunda. Am auzit ca se acorda un stimuent de 600 ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie- cu cat timp inainte trebuie reluata activitatea Gina Iordan Gina Iordan Buna ziua, Care este perioada de timp minima pentru care mama trebuie sa realizaze venituri supuse impozitului inaintea implirii copilul a varstei de 1 an ... (vezi toată discuția)