avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Durata proces de divort/partaj. Onorariu avocat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Durata proces de divort/partaj. Onorariu avocat

Buna ziua!

Cam intre ce sume se incadreaza un onorariu in cazul unui proces de divort? Multumesc

Cam cat poate dura un proces de divort? Si unul de partaj? Va Multumesc
Ultima modificare: Marți, 26 Septembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: AvTudor_com , utilizator 00:11, 27 Septembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiecare avocat fixeaza dupa cum doreste onorariul.
Cu toate acestea, exista o hotarare a UNBR care stabileste limita minima a acestora, dupa cum urmeaza:
2.5.1. pentru cererea de divorț fără minori - 960 lei;
2.5.2. pentru cererea de divorț cu minori - 1680 lei;

Durata procesului depinde de multe aspecte, daca sotii sunt de acord cu divortul, cu pretentiile celuilalt, daca exista minori, daca doar se desface casatoria sau se realizeaza si partajul, daca o sa propuneti martori, etc.. Plus alte aspecte care tin de instanta, cate dosare sunt repartizate pe complet si cat de indepartate sunt termenele.
Nu cred ca poate cineva sa va spuna cat o sa dureze.
Daca vreti un divort rapid trebuie sa fiti amandoi de acord si sa mergeti la un birou notarial.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Septembrie 2017
AvTudor_com, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat dureaza un partaj? matican matican Sotia poate sa baga divortul fara mine ? Eu vreau sa pastrez apartamentul si trebuie sa ii dau banii, partea ei , dar am nevoie de timp ca sa fac rost de ei! ... (vezi toată discuția)
Divort rapid alin76 alin76 As vrea sa stiu cum pot sa obtin pronuntarea la un divort cat mai rapid ? Actele necesare si cum procedez. (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza pentru inceperea divortului ? daponte stefan daponte stefan Buna ziua , M-ar interesa ce trebuie facut pentru inceperea unei actiuni de divort si care ar fi cheltuielile pentru realizarea acestuia ? De asemenea cat ... (vezi toată discuția)