avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Judecator: \"Am auzit destul\" - Antepronuntare?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Judecator: "Am auzit destul" - Antepronuntare?

Este antepronuntare daca la propunerea a noi martori, care sa contrazica martorul partii adverse judecatorul afirma "am auzit destul"?
Cel mai recent răspuns: anti77 , utilizator 15:02, 28 Septembrie 2017
Nu poate intra in aceasta categorie cat timp, asa cum ati zis, au fost audiati deja martori ai ambelor parti.
Judecatorul poate sa se fi lamurit cu privire la starea de fapt astfel ca audierea de noi martori nu ar fi putut produce dovezi noi, utile cauzei.
Daca instanta considerea ca probele administrate sunt suficiente, atunci poate sa limiteze dreptul partilor de a propune noi probe. In cazul expus de dumneavoastra nu vad o antepronuntare din partea instantei. Se poate interpreta ca se considera lamurita pe aspectul respectiv si atunci administrarea probei testimoniale cu un alt martor nu ar fi necesara.

Puteti face apel la solutia instantei daca nu va este favorabila si prin cererea de apel sa indicati martorii pe care doriti sa ii audieze instanta si teza probatorie pe care o urmariti a o demonstra cu fiecare martor.
Succes!
Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In procese civile judecatorul are dreptul sa citeze martori pe care partile nu ii propun ? celerion celerion Sunt contestatar intr-un proces civil si presedintele instantei a decis sa citeze si sa audieze un martor pe care partile nu l-au citat . Are acest drept ? Va ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar - mijloace de proba : martori, expertiza nalisoru nalisoru Va rog frumos detaliati-mi daca se poate ce inseamna urmatoarele : \'\' sa depuna nota de probe in care sa indice teza probatorie pentru proba testimoniala si ... (vezi toată discuția)
Interogarea partilor ralu_2008 ralu_2008 in cazul caii de atac (apel) a unei hotarari de divort, se admite interogatoriul partilor sau doar proba testimoniala cu martori? ce alte probe pot fi admise ... (vezi toată discuția)