avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament autentic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament autentic

Buna ziua. Bunica mea din partea tatalui care ne a crescut pe mine si pe fratele meu de la 7 ani de cand parintii au divortat vrea sa ne lase o parte din avere mie si fratelui prin testament autentificat la notar. Tatal, respectiv unicul fiu al bunicii este recasatorit si mai are un copil. Se poate ataca testamentul de catre tata ? Sau de sotia acestiua ? Mentionez ca mai sunt bunuri care ii raman si lui si nu sunt cuprinse in testament.
Cel mai recent răspuns: Anca_chi , utilizator 19:20, 28 Septembrie 2017
Sotia tatalui nu este ruda cu bunica, deci nu are nici o legatura, iar tatal poate solicita reductiunea testamentului numai daca ii este incalcata rezerva succesorala de 1/2.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sau, altfel spus, dacă partea din avere pe care bunica voiește să v-o lase prin testament nu depășește jumătate din tot ceea ce are (valoric, nu două case mai răsărite versus două cotinețe) atunci nu va exista vreo problemă.
Multumesc pentru raspuns. Nu depaseste jumatate din ce are. Dar dupa moartea tatalui ii posibil ca sotia sau fratele vitreg sa poata ataca testamentul?
Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2017
Anca_chi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament, atacare jano_ildiko jano_ildiko Buna ziua! Am urmatoarea problema:daca bunica mea a murit si acum bunicul are intentia sa faca un testament in care ne lasa averea mie si matuselor mele. ... (vezi toată discuția)
Mostenire de la bunic catre nepoti angela84 angela84 Buna ziua,recent am descoperit ca detin un testament din partea bunicului prin care imi lasa intreaga sa avere dupa moartea sa,incheiat in 1987 ,pe cand eu ... (vezi toată discuția)
Mostenire prin testament blecota blecota Buna ziua, daca tatal meu vitreg imi lasa prin testament toata averea sa numai mie, copii lui pot ataca acest testament? Adica, exista riscul ca eu conform ... (vezi toată discuția)